Rococo aan de Donau

25-04-2019 – We hebben de nacht doorgebracht op de camping Pichlingersee bij Linz. Op zich een prima camping alleen vonden we de herrie van de snelweg en de spoorbaan niet prettig. Al het andere was piekfijn in orde.

Vanmorgen rond 9:30 uur vertrokken naar Linz om een boot te pakken. Dat mislukte helaas omdat in Linz nog niet het seizoen is aangebroken voor bootfietsers. Dat seizoen opent pas 27 april 2019.

De plannen gewijzigd. We nemen de Donauradweg van Linz naar Wilhering om daar het klooster “Stift Wilhering” te bezoeken.

Het is een klein uurtje fietsen. Wel moeten we de Donau oversteken om het klooster te kunnen bekijken. Voordat we de veerboot pakken, nemen we een kop koffie met Apfelstrudel (Jan) en Beerentorte (Agnes). Het terras biedt ons een mooi uitzicht op de Donau.

Als we het klooster bekijken, blijkt het klooster nog uitbundiger versierd te zijn dan de Dom van Passau. Niet langer gewone barok maar echte Rococo. Leuk was dat terwijl wij muisstil de kerk van binnen bekeken, een tiental monniken het middaggebed hardop zongen. Stemmig geheel…

Nadat we het klooster hebben bekeken, fietsen we terug naar Linz. Hier zetten we de fietsen op de camper en reizen naar Melk. We vinden hier een mooi plekje op camping Fährhaus in Melk.

Het terras van het veerhuis is dichtbij. Onder genot van een Weizen en een Aperol lukt het ons wel om voor morgen een boot te reserveren. We varen morgen stroomafwaarts naar Dürnstein en fietsen dan terug naar Melk. Er blijft dan ’s morgens nog genoeg tijd over een bezoek aan het Benediktijner klooster van Melk (Naam van de Roos – Umberto Eco).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s