Melk, water en tegenwind

26-04-2019 – Vroeg op! Een vol programma vandaag. Om 9:00 uur zitten we al op de fiets om als één van de eerste bezoekers het mooie klooster in Melk te bezoeken. We waren er op tijd maar zeker niet de eersten. Volle Donauboten en bussen vol toeristen zijn ons voor. Om 9:15 uur stonden we binnen al in de file om alles te kunnen bezichtigen. Ondanks een aantal chagrijnige medewerkers (er mocht niet gefotografeerd worden) toch nog wat plaatjes kunnen schieten met iPhone. De versiering van het klooster doet vrij bombastisch aan.

’s Middags met een boot van Brandner de Donau afgezakt van Melk naar Dürnstein. Fietsen mee aan boord. Voor het eerst korting gekregen als 64-jarige (confronterend). Vandaag de laatste dag met warm weer (26°).

Vanaf Dürnstein (leuk stadje) fietsen we terug naar Melk door de wijngaarden en passeren wat kleine dorpjes. De wind (tegenwind) wakkert behoorlijk aan. Toch nog aan de conditie gewerkt. Onderweg de eerste Oostenrijkse schnitzel gegeten en om 18:30 uur zijn we weer bij de camper. Het weer is aan het omslaan. Het is zelfs een beetje stormachtig te noemen. Morgen op naar Wenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s