Hundertwasser Wenen

28-04-2019 – Vandaag de wandelschoenen aan. Camper en fietsen laten we in Klosterneuburg op de camping staan. Op ongeveer 250 meter van de camping is het station en hier kopen we voor € 9,00 een dagkaart en pakken we de trein naar Wenen.

We bezoeken vandaag eerst het Hundertwassergebouw. Zeer de moeite waard. Agnes is zeer geïnspireerd door deze architect en schilder die in z’n bouwkunst veel keramiek gebruikt.

Niet ver bij het Hundertwassergebouw vandaan is ook het Hundertwassermuseum waar we heel enthousiast worden van al zijn teken- en schilderwerk. Schitterend gewoon en daarom ook maar de museumshop bezocht om een mooi boek te kopen met zijn werk.

Na het museumbezoek gaan we de oude binnenstad in. Ook hier weer net als gisteren bij Schönbrunn een enorme drukte. Ongelooflijk hoeveel toeristen Wenen trekt. We worden het een beetje zat…

Op weg naar huis maken we heel wat gebruik van het openbaar vervoer. Bus, tram, ondergrondse en de trein. Krijg je als je de verkeerde route kiest naar het laatste kunstwerk van Hundertwasser. Echter geen probleem… het OV is in Wenen goed geregeld.

Zelfs de kinderwagens moeten aangelijnd. Dit soort bandjes vind je overal in de bus en ondergrondse.

Het laatste kunstwerk van Hundertwasser dat we bekijken is een door hem opgeleukte vuilverbrandingsoven.

2 gedachtes over “Hundertwasser Wenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s