Salzburg – Dachau – Dinkelsbühl

30-04-2019 – Wakker geworden met slecht weer, besloten we om verder te reizen richting Romantische Strasse. Eerst echter een gedenkwaardige tussenstop gemaakt in Dachau.

Indrukwekkend monument van het eerste concentratiekamp van de Duitsers waar tienduizenden zijn omgebracht door de Duitse SS. Afschuwelijk om op de plaats zelf te zien wat daar heeft plaatsgevonden.

Goed om te zien dat er ook heel veel jongeren waren om van het verleden te leren. Wat er toen is gebeurd, mag nooit weer gebeuren.

Na Dachau zijn we doorgereden naar Dinkelsbühl waar we een bekend plekje vonden om te staan: de Camperplatz tegenover de brandweerkazerne. Prachtig plekje met alle voorzieningen (geen douche) voor maar € 6,00. Elektriciteit betaal je naar verbruik.

Na ons geïnstalleerd te hebben, zijn we het stadje ingegaan en bekeken (inclusief terrasje met aperol spritz, ijssorbet en biertje) het oude centrum. Dinkelsbühl staat vol met oude gekleurde vakwerkhuizen. Persoonlijk vinden wij Dinkelsbühl veel leuker dan het immens populaire Rothenburg Ob der Tauber. Veel minder toeristen waardoor er een relaxte sfeer hangt.

Vanavond voetbal kijken in de camper: Tottenham Hotspurs – Ajax.

3 gedachtes over “Salzburg – Dachau – Dinkelsbühl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s