Nog meer Romantische Strasse…

01-05-2019 – Alle Duitsers hebben vandaag een vrije dag omdat het 1 mei is. Het zijn niet alleen de Nederlanders die graag fietsen. We kwamen veel Duitse fietsers tegen op onze fietstocht op de Romantische Strasseradweg. Onze fietstocht van vandaag moest ons naar Wallerstein brengen. Helaas… Wallerstein niet gehaald omdat het parcours nogal heuvelachtig was en onze batterijen sneller leeg raakten dan verwacht. Dat mocht echter de pret niet drukken. We zagen onderweg nog van alles dat de moeite waard was.

Op 1 mei wordt er in Duitsland op veel plaatsen een zo hoog mogelijke “meiboom” opgericht. Deze moet de voorafgaande nacht wel bewaakt worden, omdat ie anders door concurrenten gepikt wordt. In Fremdingen vonden we de plaatselijke meiboom bij de brandweerkazerne die de boom ook bewaakte.

Even na Fremdingen keerden we om en reden terug naar Dinkelsbühl. Op de camperplek aangekomen, besloten om toch nog een stuk verder te rijden naar Frickenhausen am Main. We staan op een rustige camping aan de Main met wederom heerlijk weer. We hebben gehoord dat het hier weer schitterend fietsen is naar de omliggende plaatsjes. Maar dat gaan we morgen doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s