Langs de Main

02-05-2019 – Om de laatste dag nog van het mooie weer te kunnen genieten, laten we de camper staan en pakken we voor de verandering weer eens de fiets. De camping in Frickenhausen bevalt prima en het is hier heerlijk rustig ondanks de verkeersweg die vlak langs de camping loopt.

De fietstocht gaat vandaag naar Würzburg. Het is makkelijk fietsen langs de Main op een vrijliggend fietspad langs het water. Onderweg passeren we verschillende leuke dorpjes (of zijn het stadjes?). Het valt ons op dat veel van deze plaatsjes zijn ommuurd en oorspronkelijk alleen toegankelijk waren via poortgebouwen.

De hellingen van de oevers zijn hier bedekt met wijnranken. Er wordt erg veel wijn verbouwd.

Würzburg is voor ons niet onbekend. We zijn hier nu voor de tweede keer. Vooral de oude brug met beelden van heiligen maakte veel indruk omdat iedereen hier gezellig met elkaar een glas witte wijn staat te drinken.

Ook de stad zelf is gezellig. Veel terrasjes en een mooie oude binnenstad. We drinken een lekker biertje en lunchen met een broodje gehakt bij een lokale snacktent. Op de terugreis bekijken we nog een aantal kleinere dorpjes en we zijn omstreeks 17:00 uur terug op de camping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s