Stellendam – Maasvlakte

10-6-2019 – Dat het vandaag zou gaan regenen, wisten we. Hoe laat was echter de vraag… Daarom niet te lang bij de boerderij gebleven maar vroeg opgebroken. Van Yvonne en Peter hadden we gisteren vernomen dat er boven Stellendam aan het Haringvliet een nieuw vogelobservatorium was gebouwd.

Al voor 10:00 uur stond onze camper op de parkeerplaats bij de jachthaven Stellendam. Vanaf de parkeerplaats bleek het ongeveer 10 minuten lopen. Wat een verrassing! Het observatorium bleek een architectonisch kunststukje. Een gigantisch groot vogelei van hout dient als uitkijkpunt over de Haringvlietdam en de broedgronden van duizenden vogels. Ook de tunnel die als toegang dient, is onderdeel van het ontwerp. Je benadert de vogels zonder ze te storen. Voor meer informatie klik hier!

Nadat we hier waren uitgekeken zijn we naar de Maasvlakte gereden. We hebben bij Futureland en bij de fastferry een stop gemaakt en naar de grote schepen en container installaties gekeken. Het blijft nog steeds een fascinerend gezicht wat de Nederlanders daar hebben aangelegd. Zelfs een broedende meeuw voelt zich er thuis.

Het is inmiddels 13:00 uur en we besluiten om terug naar huis te gaan. Na een korte stop in Delft, parkeren we ons rode huisje weer in Rijswijk. Net voor de regen en het onweer zijn we binnen. Goed getimed!

3 gedachtes over “Stellendam – Maasvlakte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s