Sem met de camper op stap…

22-07-2019

Onze overbuurjongen Sem had al vaak gevraagd of hij eens met ons mee mocht als hij de camper voor de deur zag staan. Vandaag was het zover… Voor Sem begint de zomervakantie met een campertocht.

We hebben besloten om er voor Sem een Hollands uitje van te maken. Sem spreekt drie talen vloeiend (Duitse moeder, Spaanse vader, Nederlandse vriendjes) en op de internationale school leert hij ook al Engels in groep 3.

We brengen allereerst de camper naar de overkant bij Maassluis en varen over met de veerpont.

Aan de overkant zijn we naar de Maeslantkering gereden en hebben vanaf een uitzichttoren naar de schepen op de Maasvlakte gekeken.

Vervolgens zijn we doorgereden naar de Woutrinahoeve bij Stellendam. Een schitterende boerderij waar van alles valt te doen voor kinderen. Als wij de camper met de hulp van Sem hebben opgezet, maken we na de lunch een fietstocht van 20 km naar Ouddorp. Bij Ouddorp is een zwemgelegenheid waar Sem al gauw een plons neemt. Daarna leert hij van de plaatselijke jeugd de geheimen van het krabbenvangen.

Eenmaal terug op de camping brengen we een bezoek aan de melkstal en Sem mag van de boer mee in de melkkuil om te kijken hoe de koeien worden gemolken. Daarna boft hij helemaal als hij ook nog een paar rondjes mag paardrijden.

En het houdt nog niet op met al die leuke dingen; na het eten gaan Sem en Jan vliegeren met een drakenvlieger. Sem doet het beter als Jan en dat is natuurlijk wel een tegenvaller… voor Jan 😢

Nog maar net klaar met vliegeren, komt opeens de brandweer oefenen op de boerderij en alle kinderen mogen de waterspuit bedienen… 😱

Hierna zijn we maar snel gaan douchen alleen bleek na het douchen dat er ook nog marshmallows werden gebakken op een vuurtje. Sorry Andrea en Gregor… het werd een latertje dus. Gelukkig kunnen we morgen uitslapen.

2 gedachtes over “Sem met de camper op stap…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s