Boppard – Nördlingen

27-08-2019 🌞 29° C.

Vandaag stonden we noodgedwongen enigszins vroeg op om naar Nördlingen te rijden. De oorzaak waren de vele treinen die de hele nacht met veel herrie voorbij bleven rijden bij onze camping. Minpuntje zullen we maar zeggen. Vroeg vertrekken heeft ook z’n voordelen. Het was heerlijk rustig op de weg. We hebben de eerste 60 kilometer langs de Rijn gereden en passeerden daarbij o.a. de beroemde rots De Lorelei. Na een uurtje zijn we de snelweg opgegaan en konden prima doorrijden naar Nördlingen. In Nördlingen vonden we meteen een mooi plekje onder een boom in de schaduw en zowaar nog één van de zes beschikbare plekken aan de stroompaal. Geluk dat we redelijk op tijd (12:45 uur) arriveerden.

Na een korte lunch en een middagdutje (65 jaar 😇 geworden) hebben we het stadje Nördlingen bekeken. Dat is op zich een leuk oud stadje aan de Romantische Strasse maar het was wel jammer dat er erg veel in de steigers stond. Maar ja… daarvoor is het ook een oud stadje! We hebben hier ook de eerste geocaches van deze reis gedaan. Hieronder was o.a. een Earth-cache op de plek waar ooit een meteoriet is ingeslagen. Het leukste aan het stadje was de rondwandeling op de oude stadsmuur (helemaal overkapt).

Hierna lekker gegeten bij de camper en de avond rustig doorgebracht met lezen en een spelletje. Ben trouwens in een grappig en spannende serie boeken bezig die ik door een tip van Albert ben gaan lezen. Is wel fantasy (moet je van houden..) maar goed geschreven met veel gevoel voor humor: Nimmernacht, Godsgraf en ??? Van Jay Kristoff (deel 3 is nog niet uit).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s