Spittal – Weißensee – Pivka

30-08-2019 🌞 28° C.

Weinig rijden en toch een hoop gezien. We zijn de laatste tijd vroeg wakker en besluiten dan maar op pad te gaan. Dan hebben we nog wat aan de middag… Vanmorgen besloten om niet met de kabelbaan omhoog naar de Goldeck te gaan (was erg bewolkt en slecht zicht) maar om door te rijden naar de Weissensee.

We hebben van George en Maja al vaak gehoord dat het ‘s winters een mooie plek is (George schaatst ‘s winters hier de alternatieve Elfstedentocht) maar ‘s zomers is het er ook erg mooi! Behalve een fietstocht om het meer, hebben we in het hotel Gasthof Weissensee nog even de groeten gedaan van George aan Birgit en Steffie (zie foto). Natuurlijk hebben we er ook een geocache gedaan.

Rond een uur of twee zijn we verder gereden naar Slovenië waar natuurlijk ook gecached moest worden voor de statistieken. De eerste Sloveense cache was al gauw een feit. Het overal bekende geocache vogelhuisje hing ook hier.

Agnes had weer een mooie camperplek opgezocht. Ditmaal bij een militair museum in Pivka. Het toegangskaartje voor het museum was gelijk het plaatsbewijs voor deze camperplek met alle voorzieningen (stroom, water, lozen) die een camperaar maar nodig heeft. Tijdens openingstijden van het museum kan er ook gebruik gemaakt worden van het toilet. Het restaurant schenkt een heerlijk Sloveens biertje 😉.

‘s Avonds na het eten hebben we nog wat rondgeklauterd op de heuvel waar het museum op is gebouwd. Deze heuvel is nog van strategisch belang geweest in de laatste onafhankelijkheidsoorlog. Helaas was het aan het eind van de wandeling te donker om nog een geocache te scoren… Doen we morgen dan verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s