Senj – Zadar – Losovac

03-09-2019 ☁️🌤☀️ 11,6° – 28° C.

Na een behoorlijk stormachtige nacht (de camper stond behoorlijk heen en weer te schudden in de harde wind) vertrokken we om 9:00 uur naar Losovac. Het zou bewolkt en regenachtig worden dus besloten we om deze dag als reisdag te gebruiken.

Vanuit Senj trokken we door de bergen naar de grote snelweg richting Zagreb. Eenmaal op hoogte was het toch wel erg fris opeens. Dus toch maar een stop gemaakt om een lange broek, sokken en een vest aan te doen. Borden boven de snelweg gaven aan dat de temperatuur op dat moment 11,6° C. was. Toen we op de hoogte van Zadar waren, verlieten we de snelweg. Tijdens de afdaling vanuit de bergen naar Zadar stond er nog erg veel wind. Het waaide zo hard dat we niet harder mochten rijden dan 40 km/uur. Wij blij dat we geen caravan achter ons hadden hangen…

In Zadar aangekomen, scheen de zon al weer volop zodat alles wat ik onderweg had aangetrokken nu wel weer uit kon. De temperatuur liep al gauw weer op naar 28° C. Zadar was een schitterende stad om te bekijken met veel oude Romeinse overblijfselen.

Ook aan moderne kunst ontbrak het niet: een lucht/water “orgel” aan de haven zorgde voor bijzondere tonen. Als de golfslag en de wind veranderde, zorgde dat ook voor ander geluid. Erg leuk gedaan! Ook een grote zon met zonnecellen op het plein zorgt ‘s avonds voor een mooi lichtschouwspel (hebben wij dus niet kunnen zien). Nadat we ook nog een cache in het park op de stadsmuur hebben gelogd, zijn we doorgereden naar de camping Marina in Losovac.

We zullen hier twee nachtjes staan omdat we van hieruit op het fietsje het nationale park Krka met z’n watervallen gaan bezoeken. Ook wilden we hier een extra stop maken om de wasmachine te gebruiken. Die is echter stuk. Ook de WiFi laat te wensen over 😢. Morgen eerst de beroemde watervallen bekijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s