Krka national park

04-09-2019 🌞 28° C.

Vandaag de camper op de blokken laten staan, de fietsen er af en op naar het Nationale Park Krka. Het park is vooral bekend vanwege de vele watervallen en trekt duizenden toeristen per dag.

Wij vertrokken al vroeg en kochten bij de ingang van Losovac allebei een toegangskaartje (zou all-in zijn, maar dat bleek al gauw niet te kloppen) en vertrokken met één van de eerste shuttlebussen naar Stradinsky Buk. Hier bevond zich het eerste watervalgebied. We moesten hier ook een extra kaartje kopen voor de boot naar het andere gebied bij Roski Slap. Lopend over een parcours met vlonders bezochten we het eerste gebied. Allerlei leuke watervalletjes gezien en natuurlijk de grote waterval aan het einde. Hier mag je ook zwemmen en wij vonden het vooral komisch om te zien hoe iedereen zijn best deed om al wankelend op de stenen in het water de mobiele telefoon droog te houden zodat die ene unieke selfie gemaakt kon worden in bikini of zwembroek. Of gewoon in je ondergoed als je toch nog je zwemspulletjes was vergeten 🤣…

Na het eerste deel was het tijd voor het tweede deel van de excursie. De boottocht naar Roski Slap duurde (heen en terug) ongeveer vier uur. Helaas was de boot niet berekend op het aantal mensen dat aan dek wilde zitten. Wij hebben daarom maar een deel van de heenreis doorgebracht op de trap bij de stuurhut en de terugreis in het vooronder.

Onderweg bezochten we nog het eilandje Visovac met klooster. Het klooster was niet zo spectaculair. Wij vonden het nu volgende deel van de tour het leukst. Zelfs nog een zwemmende slang gezien onderweg. Het natuurgebied bij de waterval van Roski Slap maakte op ons veel indruk. Geen grote watervallen maar juist heel veel kleine.

Na al dit moois bekeken te hebben, was er nog tijd voor een lekker koud Kroatisch biertje omdat de boot iedereen anderhalf uur de tijd gaf om een wandeling van drie kwartier te maken. Eénmaal thuis was er ook nog tijd voor een plons in het zwembad van camping Marina.

Het blog van deze dag is pas vandaag gepost omdat de WiFi het nog steeds liet afweten en er geen bereik op de telefoon was. Sorry tante… 😉… oh ja George… je snapt dat ik veel meer mooie foto’s van watervallen heb gemaakt maar die kom je later maar eens bekijken 😉..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s