Losovac – Orasac

05-09-2019 🌞 28° C.

Hoewel er nog best veel mooie plaatsjes hier vlakbij te bewonderen zijn (Sibenik, Trogir, Split, enz. ), besluiten we om vandaag een flinke ruk naar het zuiden te maken. We nemen de tolweg van Sibenik tot aan Bosnië Herzegowina en nemen dan de kustweg tot aan Orasac.

Voor Orosac passeren we tot tweemaal toe de grens van Bosnië Herzegowina. Er zit vijf kilometer tussen de beide grensposten. Voor de statistieken doen we nog wel even een cache langs de snelweg en we kunnen ons derde land aan de sticker op de zijkant van de camper toevoegen.

Orasac ligt vlak boven Dubrovnik aan de kust. We boeken voor twee nachten bij Camp Pod Maslinom. De bus naar Dubrovnik stopt voor de camping en op deze manier hoeven we niet met de camper de stad in. Vandaag blijven we nog hier bij de camping, een wasje doen (er is hier een wasmachine die werkt 😀👍) en Agnes maakt heerlijke soep van langs de weg gekochte groenten. Het is een prima camping met alle voorzieningen, ruime plekken en lekker rustig. Als er nog gezinnen met kinderen op de camping zijn, betreft het vaak Duitse gezinnen waarvan de scholen pas op 11 september weer beginnen.

Ook maken we nog een duik in de zee die weer vlakbij is: 300 meter steil naar beneden vanaf de camping (zie foto’s hieronder). Voor een enkele auto was de helling te steil… Niet schrikken… het is niet ons rode huisje op wielen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s