Orasac – Shkodër

07-09-2019 ⚡️☁️🌤🌞 26° C.

Vanochtend al vroeg wakker geworden door gerommel van onweer in de verte. De weersverwachting had al voorspeld dat het vandaag slecht weer zou worden dus besloten om snel alles in te pakken en op weg te gaan. We reden goed en wel toen het onweer in volle hevigheid losbarstte.

We hebben nog niet eerder met zulk noodweer gereden. Heftige slagregens, donder en bliksem. Wegen die veranderden in kleine riviertjes waardoor harder rijden dan 30 km/uur niet verantwoord was. De wind viel gelukkig mee, al was de afwezigheid van de wind er ook de reden van dat we de onweersbui erg lang bij ons hielden.

Pas ver in Montenegro werd het droog. Waarschijnlijk hadden we het aan het noodweer te danken dat de eerste grenspassage erg snel ging. De douane had weinig tijd voor ons met het heftige weer. Zijn collega’s bij de grens met Albanië maakten dat meer dan goed, hier duurde het ruim drie kwartier om de grens te passeren. De reis door Montenegro viel sowieso tegen; veel in de file, vooral in de grote steden (Budva en Podgorica). Podgorica ( hoofdstad Montenegro) was vooral een “potje goor” door de smog die er hing vanwege alle industrie.

Eenmaal de Albanese grens over veranderde het landschap gelijk. Alles zag er verzorgder uit en wij vonden het landschap lieflijker.

Qua kilometers was het niet ver reizen maar het duurde toch ruim vijf uur voor we op de camping Lake Shkodra arriveerden vlak boven Shköder in Albanië. We hadden al een voorproefje gezien van deze camping met zn drijvende steiger in het meer bij “We zijn er bijna” van omroep MAX.

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/484365/We_Zijn_Er_Bijna.html

Behalve de slechte toegangsweg kent deze camping alleen maar pluspunten en dat allemaal voor erg weinig geld. ‘s Middags lekker in het meer geplonsd, gelezen, geborreld en gegeten op de camping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s