Shkodër – Udenisht

08-09-2019 🌞🌤🌧 26°C.

Om vanochtend 7:00 uur wakker en besloten om een ochtendduik te nemen in het meer bij de camping. De temperatuur van het water was prima! Daarna een frisse douche (de luxe voorzieningen van deze camping overtreffen alles) voor we aan ons ontbijt gaan. De ochtend vervolgens erg rustig aan gedaan voor we gingen rijden naar ons volgende stop bij Pogradec.

De rit naar de camping Peshku liet ons weer een heel andere kant van Albanië zien. De kwaliteit van de wegen viel ons erg mee maar we kwamen wel van alles en nog wat tegen op en langs de wegen. Vee, paard en wagen, volbepakte bromfietsen, bakfietsen met hele gezinnen er in… we hebben van alles gezien. Het leven in Albanië speelt zich ook af langs de weg. Het is ongelooflijk hoeveel benzinestations, wasstraten en kraampjes we langs de weg hebben gezien. Het lijkt wel of men alleen geld kan verdienen met benzinestations. Meer dan de helft staat trouwens ook al weer (of nog) leeg. Na ongeveer vier uur rijden kwamen we aan bij camping Peshku bij Pogradec waar we gastvrij werden onthaald door de goed Engels sprekende dochter van de eigenaresse van de camping. De camping ligt erg mooi aan het meer. We hebben een biertje gedronken en nog weer later een heerlijk diner met verse forel gegeten. De kosten voor het diner en de camping bedroegen in totaal € 28,00. Het enige wat tegenvalt aan deze camperplek zijn de toiletten (een “frans” gat in de grond) en de douches (douchen gaat wel maar laat wel al je kleren en handdoek buiten anders douchen die mee).

Oh ja… we zijn inmiddels weer een aantal grenzen gepasseerd, dus het was weer tijd om onze stickers tevoorschijn te halen. Ditmaal onder grote belangstelling van de eigenaresse en haar dochter (die trouwens erg goed Engels spraken).

Morgen rijden we Griekenland in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s