Udenisht – Kastoria

09-09-2019 🌤 25° C.

Zo… als ik dit schrijf, hebben we Griekenland bereikt. Vanochtend omstreeks 8:00 uur (Albanese tijd) weggereden vanaf de camping bij Udenishte. We hadden nog steeds geen geocache in Albanië ( inderdaad George) gelogd, dus dat moest eerst gebeuren. Gelukkig lukte dat vrij snel 4 km verderop bij een oude fabrieksbouwval en bij een gesloopt treinstation. Vanaf hier in één ruk doorgereden naar de Griekse grens. Als je zo door Albanië reist, blijven de grote contrasten opvallen. Armoe naast rijkdom en schitterende landschappen naast erg vervuilde. gebieden. Gelukkig hoefden we ditmaal bij de grens niet zo lang te wachten. Het viel wel op dat de Albanezen behoorlijk werden gecontroleerd voordat ze verder mochten.

Vanaf de grens was het niet ver meer naar Kastoria, ons reisdoel van vandaag. We moesten hier wel onze klok een uur vooruit zetten. Kastoria ligt grotendeels op een schiereiland in een groot meer. Wij vonden hier een overnachtingsmogelijkheid bij een oud kloostertje. Door de winkelier € 5,00 te betalen, kunnen we vannacht hier verder gratis staan. Het kloostertje zelf was zeer de moeite waard om te bekijken en was verder gratis. Nadat we de camper een goed plekje voor de nacht hadden gegeven, hebben we de fietsen gepakt en heerlijk langs het meer gefietst.

Doordat we ook hier op zoek gingen naar een geocache, kwamen we ook een tweetal groepen pelikanen tegen die hier in het wild leven op en rond het meer. Erg leuk om deze vogels van zo dichtbij te zien. Helaas was de cache verdwenen en konden we deze niet loggen. Als troost daarom maar een biertje gedronken aan het meer (ben ik verplicht aan Rob 😉). Hierna hebben we de rest van de middag en avond relaxed bij de camper doorgebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s