Meteora

11-09-2019 🌤 28° C.

Vandaag met reguliere bus naar boven om de kloosters van Meteora te bezoeken. Voor € 1,80 per persoon (enkele reis naar Groot Meteora) werden we door de bus naar boven gebracht. Hoewel het bij de bushalte voor de camping nog redelijk rustig was, bleek het boven al flink druk te zijn. Ook hier ontbraken de Japanners en Chinezen niet. We zijn bij het hoogst gelegen klooster begonnen en zijn vandaar naar beneden gelopen. De bovenste twee kloosters waren volgens de boekjes en folders het mooist om te bezoeken en dat was zeker de moeite (€3,00 p.p. per klooster) waard. De dames moesten wel armen en benen bedekken (ook al had je een broek aan). Hier en daar zat een monnik om dat te controleren…

De interieurs van de kloosters waren zeer de moeite waard. Ik heb veel foto’s gemaakt (volgens Agnes te veel 😉) maar die komen later wel in het fotoboek van deze reis. Na het tweede klooster zochten we het pad naar beneden. In eerste instantie konden we het wandelpad naar beneden niet vinden maar door bij de ingang van het tweede klooster na te vragen, vonden we het gemakkelijk. Het was een mooi pad om terug te gaan en we kwamen onderweg zelfs nog een schildpad tegen.

We hebben ons bezoek aan Meteora afgesloten met een lekkere lunch in een restaurantje in Kastraki. De rest van de dag doorgebracht aan het zwembad, lekker gelezen en geluierd.

4 gedachtes over “Meteora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s