Ano Lechonia – Milies

15-09-2019 🌤🌞 27° C.

Bovenstaan traject hebben we vandaag niet afgelegd met de camper maar met het smalspoortreintje van de Pilion. Het treintje rijdt tegenwoordig alleen nog maar op zaterdag en zondag voor de toeristen. De rit biedt tussen de olijfbomen door een schitterend uitzicht op de kust van het schiereiland Pilion. Na een rit van ongeveer anderhalf uur met halverwege een korte stop, kwamen we omstreeks 11:30 uur aan bij het stationnetje van Milies. Hier werd de neus van de locomotief op een ouderwetse draaischijf weer de goeie kant op gedraaid met de mankracht van zeven sterke mannen.

Hierna zijn wij via de zogenaamde kalderimi (oude bergpaadjes bestraat met allemaal losse keien) naar beneden gewandeld. De wandeling ging naar Kalo Nera en kostte ons ongeveer anderhalf uur. Het was een schitterende route tussen de olijfbomen vijf kilometer naar beneden. Onderweg wel handig gebruik gemaakt van de app Topo GPS om de juiste paden te kunnen vinden bij momenten van twijfel.

In Kalo Nera hebben we lekker geluncht aan het strand. Hierna zijn we naar de camping gewandeld waar we de rest van de middag op ons strandje hebben gelegen. ‘s Avonds zijn we samen uit eten geweest bij een traditioneel Grieks restaurantje aan de waterkant in Kalo Gatzea. Morgen vroeg weer op omdat we dan naar Delphi gaan en een duik in de Griekse oudheid gaan nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s