Kato Gatzea – Delphi

16-09-2019 🌞 28° C.

We zijn in Delphi!! Alleen is de manier waarop wat anders gegaan dan we ons hadden voorgesteld… Rond een uur of acht vertrokken we uit Kato Gatzea richting Delphi. Echter nog voor Volos (na ongeveer 10 kilometer) begon onze motor met horten en stoten te rijden. Ook het gele waarschuwingslampje was er weer. Hier konden we niet mee door dus besloten om een garage te raadplegen. Bij de eerste garage was de Citroën-deskundige op vakantie. Bij de tweede Citroën-garage werd onze motor uitgelezen en kregen we het advies om maar een stukje flink gas te geven en met een hoog toerental te rijden. Zo gezegd… zo gedaan. Het probleem ging echter niet over. Sterker nog, het werd erger. Behalve het horten en stoten ging dat nu vergezeld met zwarte rookwolken bij elke hort… In Lamía (zestig km verderop) zijn we opnieuw naar een Citroën-garage gegaan. Hier is onze motor opnieuw uitgelezen en bleek de EGR-klep defect te zijn. We hebben besloten om deze te laten vervangen maar moeten hier wel tot woensdag op wachten. Ook hebben we besloten om in overleg met onze verzekering (NKC) voor twee dagen een huurauto te nemen. Dit alles nam ongeveer vier uur tijd in beslag waardoor we pas om 15:00 uur uit Lamia vertrokken en met onze gehuurde Peugeot 208 naar Delphi zijn vertrokken waar we twee nachten hebben geboekt in hotel Amalia in Delphi. Erg lastig hierbij is dat men in de garages niet of nauwelijks Engels spreekt en wij geen Grieks.

Morgen alsnog de opgravingen bij Delphi bekijken en dan weer richting Lamia om onze camperbus op te halen. Hopelijk is alles dan weer in orde. Wordt vervolgd. O ja, het was goedkoop om in het hotel te eten. Voor weinig (€15,00 p.p.) was er een voortreffelijk buffet met erg lekkere toetjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s