Delphi opgravingen

17-09-2019 🌞🌤 29° C.

De openingstijden van Delphi zijn van 8:00 – 20:00 uur. Wij hebben er voor gekozen om al vroeg bij de kassa te zijn. Geen rijen en rustig bij de opgravingen. Vandaag voor de eerste keer geprofiteerd van het feit dat 65 jaar voor korting zorgt, een senior betaalt slechts de helft van de normale entreeprijs (€12,00). Wel eerst bewijs moeten leveren door rijbewijs te tonen (😄)… De opgravingen waren in één woord geweldig! Heerlijk rustig dus alle tijd kunnen nemen voor mooie foto’s. Ik laat hier maar een kleine selectie foto’s zien die ik met de iPhone heb genomen. De rest komt later. Het zijn niet alleen de restanten van vroeger maar het hele complex op de berghelling boven het stadje ademt een geweldige sfeer uit. Het mooiste vonden wij toch wel het theater en het stadion. Nadat wij het gehele complex hadden bezocht, zijn we ook nog de weg overgestoken naar de tempel van de godin Athene. Het gymnasium was gesloten.

Hierna zijn we naar het museum van Delphi (zit bij de prijs inbegrepen) gegaan. We hadden al gehoord dat dit één van de mooiste musea was van Griekenland. Hier is geen woord van gelogen. Ook hier hebben we enorm genoten! Aansluitend hebben we ook nog onze eerste geocache in Griekenland kunnen noteren. Tijd voor een drankje op een terrasje met een mooi uitzicht op het dal. Hierna hebben we in ons eigen hotel (laat) geluncht en de rest van de middag in en bij het zwembad doorgebracht. ‘s Avonds in het stadje gegeten en op tijd naar bed. Morgen gaan we weer naar Lamia terug om de camper op te halen. Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s