Korinthe – Drepano

20-09-2019 🌤🌧 25° C.

Vanochtend een klein buitje gehad op de camping in Korinthe. Daarna vertrokken naar Oud Korinthe (vlakbij op 3 km), Epidaurus en de camper weer voor de nacht gestald op camping New Triton bij Drepano dat vlakbij Nauplion ligt. Op het moment dat ik deze blog zit te schrijven, komt de regen met bakken uit de lucht en onweert het flink. Zelfs de stroom is uitgevallen. Vanochtend zijn we heel rustig opgestaan en 3 km verder eerst een bezoek gebracht aan Oud Korinthe. Toegang was € 8,00 voor Agnes en voor mij was het weer de helft van de prijs. Het is inderdaad overal zo dat 65+ers bij musea de helft betalen. Wel aantonen dat je uit de EU komt! De Amerikaanse dame na ons kreeg geen korting. Als Trump hier maar geen sancties op zet! Oud Korinthe vonden wij een verademing na Athene. Ook hier mooie zaken te bewonderen in een mooie omgeving. Omstreeks 11:30 uur zijn we doorgereden naar Epidaurus om het wereldberoemde theater te bezoeken. Het is vooral bekend vanwege de magnifieke akoestiek. Staand op de “middenstip” ben je overal in het grote theater (er kunnen 12.000 mensen zitten) te verstaan zonder versterking. Ook hier waren we weer behoorlijk onder de indruk van de ligging. Na het bezoek aan Epidaurus zijn we doorgereden naar Drepano camping New Triton. Onze standplaats is opnieuw direct aan zee (ons plonsje weer gedaan). We staan hier nu met drie Nederlanders op een rij en kunnen mooi wat ervaringen uitwisselen omdat zij hier al veel langer rondreizen. Morgen is het plan om op het fietsje de oude Griekse hoofdstad Nauplion te bezoeken. Hopen dat het dan weer droog is… 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s