Nauplio

21-09-2019 🌤 25°C.

Met drie Nederlandse nummerborden op een rij, was kennismaken gauw gedaan en gisteren was al duidelijk dat we alle drie van plan waren op het fietsje naar het naburige Nauplio te gaan. Nauplio is de voormalige hoofdstad van Griekenland. Besloten om met z’n zessen de tocht te ondernemen. Jan en Cora waren al eerder in deze contreien geweest, kenden de weg en reden voorop. Gerrit, Gerrie, Jan en Agnes volgden… Na een klein uurtje bereikten we Nauplio. Hier hebben we over de grote groentenmarkt gelopen. Leuk dat je op zo’n lokale markt toch weer nieuwe groenten ontdekt.

Nadat we met z’n zessen de markt hadden bezocht, is Jan met Jan (😄) en Cora een geocache gaan zoeken. Zij hadden dit spelletje nog nooit gedaan en kregen een demonstratie. Gelukkig lukte dat en werd de cache snel gevonden. We moesten er wel even een trap voor beklimmen omdat de cache bovenop de vestingwal bleek te liggen. We werden met een mooi uitzicht beloond! Na het cachen hebben we Nauplio verder verkend en genoten van de leuke winkelstraatjes en natuurlijk een terrasje bezocht. We vonden ook nog een ondergronds kerkje en daarbij was een leuk uitzicht op de grote burcht boven de stad. Aangekomen bij onze fietsen na het stadsbezoek, wachtte ons een vervelende verrassing. Vier lege fietsbanden!! Ventielen er uit gedraaid en weggegooid… Gelukkig hadden we reserveventielen bij ons en vonden we ook nog een ventiel terug. Even flink pompen en we konden weer verder. Jan (van Cora) wist een mooi fietspad langs het water. Op het passeren van een kleine aardverschuiving na, was het een schitterend paadje.

Aan het eind van het fietspad hebben we in de baai van Karathona gezellig met elkaar nog wat gegeten. Na een fikse helling en opnieuw een uurtje fietsen waren we om 17:00 uur weer op de camping. Hier is nog even nageborreld. Gezellige dag!

3 gedachtes over “Nauplio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s