Elonis – Monemvasia – Gythio

24-09-2019 🌞🌤🌧 26°C.

Na onze rustdag van gisteren zijn we vandaag vroeg vertrokken. Het was hierdoor lekker rustig op de weg. Onze eerste stop was het klooster Elonis hoog in de bergen. Op een gegeven moment zagen we het klooster al aan de bergwand hangen. Eenmaal boven hebben we erg genoten van het knusse karakter. De volgende stop was Monemvasia. Dit kleine stadje ligt achter een grote rots verstopt aan zee. Kleine smalle straatjes waar geen auto’s kunnen komen zodat alles door beroepskruiers verplaatst moet worden. We hebben het stadje bekeken, een terrasje gedaan en nog een geocache kunnen loggen bij het kerkhof. Op de weg naar Monemvasia namen wij niet de autoweg maar het wat hoger gelegen voetpad. Onverwacht kwamen we hier een vrij grote schildpad tegen.

Schildpad aan de wandel

Na het loggen van de geocache waren we maar net op tijd binnen toen er een geweldige onweersbui losbarstte die alles onder water zette. De Griekse riolen en wegen zijn niet op zulke hoosbuien berekend.

Regenbuitje

Toen het ergste van de bui was overgetrokken, zijn we naar Gythio gereden waar we twee nachtjes op de camping Gythion Bay staan. Een grote camping waar het nu extra druk was door het noodweer van vanmiddag. Hetzelfde noodweer had de halve camping onder water gezet. Er stonden mensen met de tent, auto of campers in het water. Gelukkig was er voor ons een droog plekje te vinden onder een granaatappelboom. Het strand bij de camping was leuk, we zagen een aantal nesten van zeeschildpadden gemarkeerd met stokjes. Dit keer geen plons in de zee, dat doen we morgen weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s