Gythio – Váthia – Kokkinogia – Diros

26-09-2019 🌞 26° C.

Oorspronkelijk was het plan vandaag een rondrit over het schiereiland Mani te doen. Dat is er echter niet helemaal van gekomen. We zijn na de wandeling naar Kap Tenaro over dezelfde weg teruggereden naar een mooi baaitje vlakbij Diros waar we nu vrij camperen.

Allereerst hebben we vanochtend uitgecheckt bij camping Gythio Bay; nieuw water ingenomen, weer een schoon chemisch toilet en al ons “grijze water” geloosd. Via Areópolis reden we richting het zuiden van het Mani. Zodra je naar het zuiden rijdt, verandert het landschap behoorlijk. Dor, rotsachtig en weinig begroeiing, het doet een beetje woestijnachtig aan. Het eerste bezienswaardige dorpje was Váthia dat grotendeels verlaten is maar waar de oude woontorens nog staan. We zagen erg veel huizen in die bouwtrant (rotsblokken en grijze specie). Het gehucht Kokkinogia leeft van het toerisme. Het kent wat parkeerplaatsen en enkele restaurantjes. Vrijwel alle toeristen komen hier net als wij de wandeling maken naar het zuidelijkste puntje van het Griekse vasteland: Kap Tenaro (alleen Gibraltar ligt nog zuidelijker op het Europese vasteland). De wandeling was niet zwaar en duurde ongeveer anderhalf uur. Wel was het flink warm als we uit de harde wind liepen. Onderweg is een baaitje waar je kon zwemmen. Hebben wij later gedaan. We hebben hier besloten om het rondje Mani niet af te maken maar terug te rijden naar Diros waar we werkelijk een fantastische overnachtingsplek hebben gevonden aan een heerlijk kiezelstrand vlakbij de beroemde grotten van Diros. Natuurlijk hebben we hier wel onze duik genomen in de mooie golven en ons borreltje kunnen drinken bij de ondergaande zon.

2 gedachtes over “Gythio – Váthia – Kokkinogia – Diros

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s