Koroni – Pylos

01-10-2019 🌞 26° C.

Omdat we lezen dat in Nederland zich de eerste herfststormen aankondigen, durven we niet al te snel naar het noorden te trekken. Daarom vandaag maar een kort stukje gereden: van Koroni naar Methoni en van daar naar Pylos. In Methoni was het de bedoeling om het mooie kasteel te bezoeken. Helaas… op dinsdag blijkt het anders vrij toegankelijke kasteel gesloten. We moeten het doen met wat foto’s van de buitenkant. Ze hadden wel heerlijke koffie in een barretje vlakbij het kasteel. Ik drink de laatste tijd een lekker bakkie Griekse koffie. Smaakt prima als je even de tijd neemt tot de drab is gezakt 😀. Iets hoger ligt het stadje Pylos. Hier ligt ook al weer een groot kasteel. Hebben we nu nog niet bezocht. Misschien morgen. We installeren de camper nu eerst op camping Erodios ten noorden van Pylos. Werkelijk een schitterende camping met prima faciliteiten (we betalen wel € 26,00 per nacht) en een plek vlak aan het strand. Er is maar één ding dat tegenvalt aan deze camping en dat is het strand zelf. Het water is en blijft erg lang maar tot kniehoogte komen en er groeit veel zeegras op de bodem in het water. Morgen gaan we proberen of dat verderop beter is. Vlakbij is een groot natuurgebied waar we vanavond naar toe zijn gefietst (10 minuten). We hebben daar een half uur door de Griekse wetlands gelopen om bij een erg mooie baai te komen (hoefijzervorm). Boven de baai verheft zich een hoge rots met andermaal een kasteel. Vlakbij lag ook de geocache die we na flink zandtrappen (50 meter hoge zandduinen) hebben kunnen loggen. Hierna snel voor het donker werd teruggewandeld en gefietst naar de camping waar Agnes nog net deze zonsondergang kon vastleggen. Welterusten voor straks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s