Gialova

02-10-2019 🌞 28° C.

Vanmorgen vroeg aan het strand begonnen en vanavond aan het strand geëindigd. Toch was het wel weer een apart dagje…

Vanochtend werden we vroeg gewekt door het geronk van een tweetal kleine vliegtuigjes. Dat gaat al een paar ochtenden zo. Pas vandaag realiseerden we ons dat het waarschijnlijk vliegtuigjes van de Griekse kustwacht zijn. We zitten de laatste dagen immers op de meest zuidwestelijke uitloper van de Peloponnesos en niet ver van de kust van Libië. We vermoeden dat de vliegtuigjes controleren op bootvluchtelingen. We hebben eerst rustig aan het strand ontbeten en wat gelezen terwijl de wasmachine onze handdoeken waste. Heerlijk rustig met een vrijwel gladde zee (op die ene kayak na dan). De strandwandeling naar het naburige dorpje Gialova was wel weer bijzonder. Langs het strand wandelend, moesten we een kleine rivier doorwaden die in zee uitkwam (erg fris water). Het riviertje kwam uit de wetlands hier vlakbij waar het riet erg hoog staat. In Gialova gekeken of we een scooter konden huren om een dagje naar Pylos en Methoni te rijden. Bleek helaas niet mogelijk zonder scooter-rijbewijs. Morgen pakken we dus de bus. Wel nog even een heerlijk kopje koffie gedronken. Hierna teruggelopen langs het strand en bij de camper nog gezwommen en geluncht. Vervolgens op de fiets een mooie fietstocht gemaakt dwars door de wetlands (verbodsbord genegeerd 🤫) waarbij we een grote groep flamingo’s passeerden op weg naar het mooiste strand tot nu toe. Zonder teva’s gezwommen in het helderste water dat je je maar voor kunt stellen op het strand van de hoefijzervormige Voidokilia baai waar we gisteravond tijdens het cachen op uitkeken.

We houden het hier nog wel even uit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s