Pylos

03-10-2019 🌤 26° C.

Op de fiets naar de bushalte, met de bus naar Pylos en ‘s middags weer terug op dezelfde manier. De dag afgesloten aan het strand bij de camper. Onze dag in een notendop. Het was vanochtend vrij bewolkt toen we met de fiets en bus naar Pylos vertrokken. Op de heenweg was de bus bijna een half uur te laat bij de bushalte. Wachtend op bus hadden we een gezellig onderonsje met een Engels stel dat vakantie houdt in een appartementencomplex bij Gialova. Eenmaal in Pylos hadden we pech. De boot die we hadden willen nemen, was net weg. Met deze boot (glazen bodemboot) hadden we een excursie door de baai willen maken. In de baai is ooit een grote zeeslag uitgevochten waarvan de restanten nog te bewonderen zijn op de bodem. Daarom eerst maar een kopje koffie op een terrasje aan de haven, even tussen de (vaak oude) mannen voelen hoe het is als gepensioneerde in Griekenland. Het boottochtje ging niet door. In plaats daarvan het kasteel van Pylos maar bezocht. Dat bleek weer een grote verrassing. Binnen de muren van het oorspronkelijk Turkse kasteel bevond zich een mooi museum met allemaal aardewerk dat in de omgeving is gevonden (zeebodem) en opgegraven (lagune bij Giavola). Tijdens het bezoek aan het kasteel werd de bewolking steeds dreigender en het leek er op dat er een flink noodweer zou losbarsten. Omdat onze camper nog met de dakluiken open op de camping stond, hebben we maar besloten om zo snel mogelijk een bus terug te nemen. Bij de camping aangekomen was het gelukkig nog droog en de bui dreef ook over. De rest van de middag weer nuttig besteed op een ligbed in de zon tegenover onze camper aan het strand. Morgen wordt het wel echt slecht weer dus gaan we weer een stukje verderop kijken bij Kalo Nero.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s