Gialova – Olympia

04-10-2019 🌧🌤 24° C.

Vanochtend behoorlijk getwijfeld of we wel verder zouden reizen. Het weer zag er nogal dreigend uit, met zwaar noodweer verder op de smalle Griekse weggetjes zagen we niet zitten. Uiteindelijk bleek het erg mee te vallen. Snel afgerekend, nog een kopje koffie op het terras bij de camping en dan op pad. Dat liep toch net even anders… we raakten bij de koffie in gesprek met een stel Nederlanders die voor de NKC een groepsreis aan het plannen waren. Ze wilden weten wat wij van deze camping vonden. Verteld natuurlijk en al pratende kregen we van hen nog een leuke suggestie voor een reisdoel boven Patras. En hoe gaat dat dan als je met een camper op pad bent? Binnen twee minuten hadden wij ons reisplan omgegooid en besloten om vandaag alvast naar Olympia te gaan. Anderhalf uur later stonden we op een leuke kleine camping op 800 meter van de ingang van het museum en opgravingsterrein bij Olympia. Onze keuze viel op camping Diana bij Olympia doordat we lazen in de Campercontact app dat het er netjes was en er gemoedelijk aan toe ging. Dat bleek al gauw te kloppen: vriendelijk onthaal en een Frans sprekende Griekse oma schreef ons in. Gewapend met onze tweepersoonsparaplu (het regende vijf minuten) liepen we om 15:00 uur de camping weer af op weg naar het museum. Nadat ik in de winkelstraat twee leuke t-shirts had gekocht, kwamen we opnieuw bij een verrassend mooi museum met geweldig beeldhouwwerk (met name de gevels van de tempel van Zeus). De opgravingen vonden wij alleen leuk omdat we op de plek waren waar vierjaarlijks het Olympisch vuur wordt opgehaald voor de vlam in het stadion. (Agnes doet op de foto een kleine simulatie met onze paraplu – het was inmiddels opgehouden met regenen). Tijdens het museumbezoek deden we trouwens nog een opzienbarende ontdekking!! We kwamen er achter dat in de Griekse oudheid de goden al gebruik maakten van mobiele telefonie…

We bespeurden bij ons zelf nu wel een verzadiging t.a.v. oude opgravingen e.d. en hebben besloten dat Olympia de laatste oudheidkundige trekpleister is die we in Griekenland bezoeken. Alles bij elkaar hebben we over de hele dag genomen een uurtje regen gehad. De temperatuur was weliswaar wat lager maar eigenlijk wel prettig voor museumbezoek. Wij vinden het sowieso wel prettig dat het niet voortdurend rond de 30° is… Vond deze Griekse priester op het terras vast ook…

2 gedachtes over “Gialova – Olympia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s