Glyfa – Arkoudi

07-10-2019 🌧⚡️☁️ 20° C.

Vandaag de koudste en natste dag tot nu toe tijdens deze reis. Het begin was nog droog maar onderstaande foto laat wel zien dat het niet lang meer zou duren. We hadden nog maar net onze Frans Nederlandse vrienden uitgezwaaid (gisteravond gezellig samen spelletje gespeeld, Yvonne won haar eerste Phase 10 spel) toen het onweer losbarstte. Rond het middaguur zag het er naar uit op de buienradar (we gebruiken hiervoor de app Weerplaza met diverse functies zoals satellietbeelden – gratis als je de reclame accepteert) dat het een poos droog zou blijven. We besloten tot een wandeling door de velden naar het kustplaatsje Arkoudi ongeveer 4 kilometer verderop. Paraplu mee (ja Judith…) en op stap. Op een paar spetters na zijn we droog over gekomen. Het gebied is hier vooral agrarisch met olijfbomen en velden voor watermeloenen. Het valt ons op dat er nogal wat velden zijn waar de meloenen niet zijn geoogst en liggen weg te rotten. Arkoudi blijkt een leuk klein kustdorpje te zijn. Nu met het slechte weer is het er erg rustig en we lunchen als enige gasten in een restaurantje met uitzicht op zee. Na een kleine discussie over de rekening (ons gerecht blijkt opeens € 4,00 p.p. duurder) gaan we terug. Echter… het onweer eerst nog in de verte, komt nu wel erg snel dichterbij. Dat gaan we niet halen… we vragen een restauranteigenaar om een taxi te bellen. Die zijn er echter niet… hij biedt aan om ons zelf met eigen auto te brengen voor € 10,00. Vinden wij prima!! Op deze manier zijn we snel terug en gelukkig maar want de bui is hevig! Terug in ons campertje brengen we lezend de tijd door totdat de bui weer is overgetrokken. Om er nog even lekker “uit” te zijn, nemen we een drankje op het terras van de beachbar van de camping. We zijn de enigen, ook op de camping wordt het steeds stiller. Morgenochtend wordt het hier weer droog. We gaan er dan met de fietsen op uit. Het is hier redelijk vlak in de omgeving. Misschien dat we wel naar Killini fietsen en een boottochtje naar Zakynthos of Kefalonië maken. In de haven van Killini leggen veel grote veerboten aan naar verschillende eilanden. We zien wel…

2 gedachtes over “Glyfa – Arkoudi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s