Glyfa – Killini port

08-10-2019 🌤 22° C.

Half bewolkt, een mager zonnetje, droog… prima weertje om te fietsen. We halen vandaag de fietsen van de camper en besluiten om naar Killini port te fietsen. Twintig kilometer heen en twintig kilometer terug over een autoweg. Prima te doen al hadden we het wel even moeilijk met de hoogte halverwege. Één voordeel.. tien kilometer omhoog betekent vandaag ook tien kilometer omlaag. Behalve op de terugweg. Toen was het zes kilometer omhoog, één kilometer heeeel steil naar beneden en de rest vlak. De “bult” in het midden tussen Glyfa en Killini haven heeft haar hoogste punt in het dorpje Kastro waar de Franken ooit ook een grote burcht (Chlemoutsi kasteel) hebben gebouwd met uitzicht over de wijde omgeving. Vanaf het kasteel konden we de trappers loslaten en gleden we zo vier kilometer later de ferryhaven van Killini in. Geen veerboten helaas toen wij er waren. Die zouden pas rond vijf uur aankomen. Wel waren er een paar geocaches te scoren. Eentje op het havenhoofd bij een kapelletje dat daar was gebouwd. De tweede geocache bevond zich bij een oud fort aan de andere kant van de landtong. Ook al een overblijfsel van de Franken.

Een drankje gedronken bij de haven en daarna de bult weer op bij Kastro. Een andere afdaling dit keer, richting Arkoudi. Een behoorlijk steile afdaling bracht ons bij oude Romeinse thermische baden. We hoefden niet te zoeken. Onze neus wees ons de weg. De zwavelgeur (rotte eieren) was onmiskenbaar. Toch even afgestapt om te kijken. Het oude thermale bad is al lang niet meer in gebruik al troffen we nog wel een Duitser die zich in de modder had ondergedompeld. Hij vond het prima dat ik m even op de foto zette. Na Arkoudi waren we snel weer thuis over de lichtafdalende wegen naar onze camping aan zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s