Glyfa – Patras – Ancona

14-10-2019 🌞 28° C.

Negen overnachtingen op één plek is een record voor onze campervakantie. Het was vanochtend gewoon even een spannend gevoel… Zou ie nog wel starten? Gelukkig… toen we omstreeks 13.00 uur weg wilden rijden, deed alles het nog als vanouds. Een snelle rit over een goede weg naar Patras waar we ruim op tijd arriveerden om inner checken voor onze oversteek naar Ancona. De boot zou om 17:30 uur vertrekken en we moesten twee uur vantevoren aanwezig zijn. Twee uur vantevoren aanwezig zijn, was geen probleem!

Het werden er echter veel meer. De boot vertrok uiteindelijk ruim anderhalf uur later. Hoe die vertraging is ontstaan, werd ons al gauw duidelijk bij het oprijden van de boot. Wat een chaos!!! Een sterk staaltje van Griekse efficiëntie. Al het autoverkeer voor de boot stond door elkaar geparkeerd. Voor die kluwen was ontward, duurde bijna anderhalf uur in een brandende zon. Het oprijden op de schuine helling was nog even spannend. Halverwege stoppen en toen weer verder zorgde voor wat slippende wielen maar we kwamen heelhuids boven. We werden door de stuwadoors strak geparkeerd naast de vele vrachtwagens. Eenmaal aan boord hadden we al gauw onze hut gevonden (een mooie ruime buitenhut). Terwijl we onze spullen in de hut brachten, voer de boot al weg. Nadat we Griekenland gedag hadden gezwaaid bij een ondergaande zon, hebben we heerlijk in het restaurant aan boord gegeten. Voor nu: lekker slapen… we maken rond middernacht nog een stop in Igoumenitsa en varen daarna door naar Ancona in Italië waar we rond 17:00 uur aankomen.

Een gedachte over “Glyfa – Patras – Ancona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s