Ancona – Coriano

15-10-2019 🌞🌤☁️ 22° C.

Lange dag vandaag… ondanks de luxe hut aan boord van de Blue Star 1 waren we vroeg wakker. Rustig aan gedaan, lekker een eigen douche, daarna onszelf verwend met een Engels ontbijt in het restaurant. Vervolgens hebben we lekker in het zonnetje op het achterdek in ons boek zitten lezen (we hebben inmiddels allebei negen titels op ons conto bijgeschreven – voor ons doen wat weinig, teveel schermtijd verbruikt 😒) en Phase10 gespeeld (Jan wint andermaal, geen toeval meer…). Ook de lunch gebruikt in het restaurant en andermaal veel gelezen en op het dek over de Adriatische Zee zitten staren. Om 16:00 uur kwam de haven van Ancona in zicht. Hier maakten we opnieuw de soap mee van het lossen van het schip. We moesten er uiteindelijk wel om lachen maar het was om te huilen. Op het moment dat wij een seintje kregen om te rijden, kwam er weer een andere stuwadoor ons tegenhouden om een vrachtwagen voor te laten gaan. Toen de vrachtwagen bijna beneden was, werd de chauffeur met veel paniek teruggestuurd naar boven en mochten wij toch rijden. Blij dat we van het schip af waren. De reis zelf was verder prima! Eenmaal van het schip af, was het behoorlijk wennen in Ancona zelf… Wat zijn de wegen in die stad slecht zeg… daar zijn de Belgische en Albanese wegen niks bij. Een en al gat!!! We hebben echt stapvoets moeten rijden om onze camper heelhuids uit Ancona te krijgen. Dit alles zorgde er wel voor dat we – geheel tegen onze gewoonte in – pas omstreeks 20:00 uur in het pikkedonker arriveerden op onze camperplek in Coriano. Spannend ritje door de heuvels en de wijnvelden hier. Hoewel we nog niet alles goed kunnen zien, schijnt het een zeer mooie plek te zijn die door de NKC beoordeeld is als zeer goed in 2017.. Morgen zien we wel verder. Waarschijnlijk gaan we dan San Marino bekijken dat op 11 kilometer afstand ligt.

Een gedachte over “Ancona – Coriano

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s