Coriano – San Marino – Venetië

16-10-2019 🌞🌤 22° C.

‘s Avonds in het donker aankomen op je camperplek vinden wij spannend. We zien liever goed waar we ons installeren. Het bracht ons vanochtend wel een verrassing. De camperplek bevond zich midden tussen de druivenvelden op een helling en bood ons een mooi uitzicht op de wijde omgeving met in de verte San Marino (13 kilometer). De camperplek is op het land van het wijnhuis Santini en is zeer compleet met een gezellig ingerichte huiskamer. Het zwembad was al toegedekt omdat het zwemseizoen hier al voorbij is. We hadden de hele dag helder weer met een lekker wandeltemperatuurtje van ongeveer 20° C. We hoorden vanochtend al vroeg een grote vrachtwagen het erf opkomen. Tot onze grote verbazing klapte er van alles uit aan de zijkanten en het achtereind van deze auto. Binnen de kortste keren stond er een kleine fabriek op wielen waarin alle wijn in flessen werd gebotteld. Aan de voorkant de wijn en lege flessen er in en aan de achterkant de volle dozen er uit (met etiket en nummers). Fantastisch om dit eens te zien.

De botteltruck in werking

Ook ons bezoek aan San Marino was erg leuk. Natuurlijk veel over gehoord maar nu eens in het echt gezien. Met een kabelbaan de laatste 100 meter omhoog vanaf de camperplek naar 750 meter waar vandaan je zo het oude centrum inloopt. We zien veel toeristenwinkeltjes. Het valt ons op dat de wapenwinkels grenzen aan de kerstwinkels. Dat hier zonder problemen wapens uitgestald worden en tentoongesteld verbaast ons… Wat wij vooral mooi vonden aan San Marino zijn de schitterende uitzichten over de omliggende heuvels. Natuurlijk ook nog twee geocaches gescoord in dit land, de statistieken moeten straks wel kloppen 😄. Na het eten van een errug lekkere pizza, zijn we terug gelopen naar onze camper en zijn vervolgens in één ruk naar Venetië gereden. We staan nu op camping Fusina op een fantastische plek aan het water: de Lagune van Venetië. Aan de (verre) overkant zien we de toren van het San Marcoplein en vlak voor onze neus varen enorme joekels van schepen voorbij: containerschepen, cruiseboten, enz. We kijken onze ogen uit. We blijven hier twee nachtjes staan en gaan morgen met de boot naar Venetië. Deze vertrekt bij de camping vandaan en brengt ons in een half uurtje naar het San Marcoplein. Pike en Yvonne: bedankt voor de campingtip!