See – Lindau am See

19-10-2019 🌤☁️🌤 7° – 17° C.

Vanmorgen bestond de wekdienst uit de timmerman die het balkon aftimmerde van het nabijgelegen huis. Niet erg… we hadden er zelf voor gekozen om op die plek gratis te staan. Ook bleek later weer eens dat vroeg opstaan loont. We hadden door deze vroege start mooi / redelijk weer aan het begin van de dag en wandelden later net voor de regenbui terug naar de camper. We begonnen de dag met een mooie rit. Deze weg (weg 188) wordt ook wel de Hochalpenstrasse genoemd omdat je onderweg veel schitterende uitzichten hebt op de Alpen. Wij hebben er vandaag voor gekozen om een wandeling rond het stuwmeer te maken halverwege de route. Het gaat om een lichte wandeling waar een paar kleine klimmetjes in zitten en je hebt voortdurend uitzicht op de omringende Silvrettagroep. Vandaar dus de naam van het stuwmeer: Silvrettasee. Als we klommen, merkten we dat meteen doordat het meer op 2030 meter hoogte ligt. Vlak voor het einde van onze wandeling kwamen er wolken en motregen uit het dal omhoog zetten. Lekker in het campertje geluncht en koffie gedronken voor we verder reden. Aan de frisse temperaturen (7° C. ) moesten we wel weer even wennen maar we hebben ons er goed op kunnen kleden. Mensen onderweg keken ons wel aan met een gezicht van “waar hebben zij die kleur opgedaan?” Na de wandeling door een schitterend herfstlandschap afgedaald naar Partenen. Voor de afdaling hadden we 31 haarspeldbochten nodig. Wel even iets anders dan de Trollstiegen in Noorwegen vorige vakantie… Hierna zijn we rustig doorgereden naar Liechtenstein waar we nog nooit een geocache hadden gelogd. Nu dus wel 😀. Het was wel een komisch stukje om te rijden; we passeerden in een uur tijd zesmaal een landsgrens (Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Liechtenstein). Het was niet ver meer naar Lindau am See waar we de komende twee nachten op camping “Park camping Lindau am See” staan. Morgen gaan we een dag fietsen bij de Bodensee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s