20-10-2019 ☁️🌤🌬

Fietsen, varen, museumbezoek, Hundertwasser, drie landsgrenzen en de Bodensee. Dit waren vandaag de ingrediënten van een mooi fietstochtje van ongeveer 42 kilometer.

Vanochtend al vroeg op de fiets. Wel frisjes want de zon kreeg in eerste instantie het wolkendek niet weg. Het was ongeveer 5 kilometer naar Lindau am See. Een schiereiland in de Bodensee met een oud havenstadje dat niet zou misstaan in het rijtje stadjes aan de Romantische Strasse. We hebben hier ruim een uur gewandeld, koffie gedronken en gegeocached. Ook de kaartjes gekocht voor de boot (fietsen mee) naar Rorschach in Zwitserland aan de overkant van de Bodensee. Leuk boottochtje wat ons met fietsen aan boord € 40 kostte. Hoewel er al wel een mager zonnetje scheen, is de oversteek nog mooier bij mooi weer omdat je vanaf het water dan kunt genieten van een schitterend panorama op de bergtoppen van de Alpen aan de overkant.

Vanaf Rorschach terug op de fiets via Bregenz naar onze camping in Lindau. Al gauw kregen we het eerste “cadeautje”: een vrij toegankelijk museum van de Würth-groep. Bleek dat het museum vol stond met moderne kunst met zeer grote namen als Picasso, Leger, Warhol, enz. Navraag leerde ons dat er overal in Europa van deze musea staan. Ook in Nederland bij ‘s Hertogenbosch. Verderop tijdens onze fietstocht stuitten we opeens volkomen onverwacht op een gebouw van Hundertwasser: de Markthallen in Altenrhein. Zeer de moeite waard als je zoals wij fan bent van deze kunstenaar / architect.

Na al dit moois moest er natuurlijk ook nog gefietst worden. Hierbij werden wij opeens geholpen door een weliswaar ons bekend natuurverschijnsel maar nog niet eerder zelf meegemaakt. Het was de föhn, een sterke warme wind vanuit de bergen naar beneden die ons tijdens het fietsen een warm duwtje in de rug gaf. Rond 16:30 uur waren we weer terug op de camping waar we nog lekker in het warme windje van een borrel hebben genoten.

2 gedachtes over “Bodensee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s