Wijnen, wijnen, wein!

01-10-2020 🌤 🌧14° C.

Hebben we de afgelopen dagen door de wijn gewandeld, nu maar eens gehandeld. Vorig jaar hadden we al eens twee doosjes wijn in Edenkoben gehaald. Dat was ons erg goed bevallen. Daarom nu één dag voordat we op huis aan gaan maar weer een bezoek aan de firma Edel-Brauch gebracht. We mogen bij dit wijnhuis gratis overnachten als we een wijnproeverijtje doen.

Nadat we aankwamen, was het nog een poosje droog dus eerst maar een wandeling door de Duitse wijngaarden. Ze voelden hetzelfde als de Franse al was daar de temperatuur een stuk aangenamer. Het uitzicht is er echter niet minder om.

Wat we in Frankrijk nog niet hadden meegemaakt, is dat we hier een “rundfahrt” tegenkwamen met mensen die in een rijdende kar de wijnen te proeven kregen van de druiven waar ze tussen reden. Vrolijke boel dus.

Onze wijnproeverij kende ook een prima verloop. Besloten om een flink voorraadje witte wijn en rosé in te slaan voor het komende jaar. Voorlopig kunnen we vooruit.

Na eten natuurlijk ook nog een cache-wandeling gedaan. Dwars door de wijnvelden naar beneden en weer terugklimmen.

2 gedachten over “Wijnen, wijnen, wein!

Geef een reactie