Hegne aan de Bodensee

20, 21 en 22 juni 2021 ☀️🌤🌧 32° – 23° C.

Afgelopen zondag op tijd vertrokken uit Sluchsee. Rond 12:00 uur kwamen we aan op de camping aan de Bodensee bij Hegne. We hebben eigenlijk gelijk besloten om hier drie nachtjes te blijven. De camping ligt direct aan het water en behoorlijk centraal gelet op de omgeving en ligt aan de Radweg om de Bodensee.

‘s Middags pakken we gelijk de fiets en verkennen het eiland Reichenau. Er liggen in de omgeving erg veel geocaches. We proberen ook een labcache op het eiland te doen maar daar is een soort mysteriecache van gemaakt die te lastig is om onderweg op te lossen. Het blijft daarom bij fietsen. Weer terug op de camping, nemen we een plons in de Bodensee om af te koelen. Vandaag toch nog de hele dag 30° C. Agnes maakt een lekker recept met de Omniaoven (voor het recept zie onze website). In de loop van de avond gaat het flink onweren en er valt een hoop regen. Wij houden het droog.

Maandag doen we rustig aan en maken een fietstochtje naar Konstanz. Een oud havenstadje aan de Bodensee dat vroeger een belangrijke rol speelde. Er valt heel wat historie te bewonderen. Wij vinden vooral het oude haventje leuk. Lekker relaxen op een bankje met zicht op de Bodensee en Imperia, een bijzonder beeld dat bij één van de havenhoofden staat en ronddraait. Wil je meer weten over dit beeld? Klik dan hier.

Konstanz

Vlakbij of zelfs in Konstanz steek je de grens over naar Zwitserland. In het niemandsland tussen de beide grenzen, heeft kunstenaar Johannes Dörflinger kunstwerken opgesteld.

Niemandsland

We doen in Konstanz ook nog wat caches voor we naar huis gaan. Dit keer lukt er een labcache. ‘s Avonds kijken we hoe Nederland met 3-0 wint. De laatste tien minuten kijken we binnen omdat het weer gaat regenen en nu ook flink afkoelt. We slapen echter prima.

Vandaag voorspelt het weerbericht weinig goeds en we zoeken een alternatief programma. Agnes komt er achter dat we de twee elektrische autootjes van de camping gratis mogen gebruiken. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en we maken een tour over het schiereiland. De autootjes rijden max 75 km per uur. Erg leuk om dit eens gedaan te hebben. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor campinggasten die boodschappen moeten doen maar wij kregen ze ook zo mee.

Na deze autorit gebruiken we de gratis treintickets van de camping en reizen met de trein (Hans, ik stuur je een foto) naar Überlingen. Dit is een erg leuk en oud stadje met werkelijk schitterend aangelegde tuinen. We doen hier twee Labcaches. Tijdens de eerste labcache valt er een flinke bui. De rest van de dag is het droog gebleven. Het weerbericht hier aan de Bodensee wordt niet altijd goed voorspeld. Komt waarschijnlijk door de dichtbijgelegen Alpen.

Park Überlingen

Vanuit Überlingen nemen we de boot naar Konstanz waar we weer de trein nemen naar Hegne. We krijgen een hele rondvaart over de Bodensee waarbij we verschillende haventjes aandoen en wel vijf keer de Bodensee oversteken. We hebben het openbaar vervoer prima benut vandaag. Ook het weer viel reusachtig mee. Al met al een prima dag.

6 gedachten over “Hegne aan de Bodensee

  1. Ha, ha, dank voor de foto !!
    Het is net of wij zelf met vakantie zijn.
    Leuk om mee te genieten en nog leerzaam ook met al die links.
    Fijne dag maar weer!!
    Groet, Hans

  2. Tsjonge , wat een mooie trektocht maken jullie met jullie “witte wonder” op wielen !! We hebben een paar dagen moeten wachten op deze blog , maar het was het wachten waard: prachtige foto’s van bijzondere objecten en een mooi verhaal inclusief een link van Imperia daarbij. Altijd wat te beleven met jullie. Ga zo voort en blijf genieten. Groetjes van ons beiden. Trix & Willem-Jan

  3. wat een leuke verhalen schrijven jullie toch, alsof ik er zelf een beetje bij ben.
    hartelijk dank daarvoor en natuurlijk ook voor de mooie foto’s.

    blijf genieten.

Geef een reactie