Weer thuis

1 juli 2021 🌧 17° C.

Hoewel de beheerder van de camping Lutje Kössink nog wel z’n best deed om ons over te halen voor een extra nacht, deed het weerbericht ons besluiten om naar huis te gaan.

Op de terugreis naar Delft een bezoekje gebracht aan tante Janna die blij verrast was met onze komst. Het was gezellig om weer bij haar langs te gaan. Het was gewoon weer even wennen om na ruim een jaar op bezoek te komen en zonder alle Corona voorzorgsmaatregelen in Nieuw Avondrust te zijn. Geen mondkapjes e.d. meer. Heerlijk!

Na vertrek uit Voorthuizen was het voor ons ook wennen om de drukke Randstad met de camper in te rijden. Hoewel de Duitse wegen ook niet echt rustig zijn, vonden we het hier toch wel echt vol op de wegen.

Eenmaal thuis hadden we dit keer snel alles uitgepakt. We hadden bij onze vorige buscamper, een Pösll 2 win, al de gewoonte om er voor 2 dagen schone kleren in achter te laten zodat we altijd snel voor een weekendje weg te kunnen.

Nu we voor het eerst drie weken op stap zijn geweest, is het misschien wel een mooi moment om even te vergelijken met onze vorige bus.

Het grootste verschil is wel dat we nu een veel nieuwere bus hebben gekocht bij een betrouwbaar bedrijf. Dat was bij onze vorige bus echt een ramp. Ik zal hier de naam niet meer noemen maar de aanschaf van onze nieuwe bus bij Buscamper Nederland B.V. was echt een verademing vergeleken met de vorige dealer. Je merkt dat ze hier verstand hebben van hetgeen ze verkopen. (Nee, we worden niet gesponsord) Oké, we zijn nu zelf ook geen beginnende camperaars meer…

Andere grote verschillen en pluspunten (in willekeurige volgorde) zijn:

 • Het aantal kilometers op de teller (9205 km)
 • Meer ruimte op het aanrecht
 • Een badkamer waar we echt in kunnen douchen
 • Remis voor alle ramen
 • Lichtgewicht gasflessen
 • Goede instelmogelijkheden van de apparatuur in de bus (verwarming, pomp, enz.)
 • Apple CarPlay met ingebouwde achteruitrijcamera en navigatie via Google Maps en altijd onze eigen muziek via Spotify.
 • We hebben nu (nog) een goed werkende hordeur. Schijnt wel kwetsbaar te zijn.
 • Zijdeur met softclose. We kunnen nu tenminste onopgemerkt ‘s avonds laat thuis komen 😉.
 • Onze nieuwe Trumakachel ventileert ook ipv alleen maar verwarmen.
 • Een elektrisch werkend opstapje.
 • We hebben een verbeterde versie van de busbiker achterop de bus laten zetten waar we weer erg blij mee zijn. Niet goedkoop maar wel handig in gebruik!

Zijn er ook nadelen? Ja:

 • We moesten wel even wennen aan:Het geluid van de compressor koelkast.
 • Het grote opbergvak onder de matras is niet handig geplaatst.
 • In het draaikastje onder het aanrecht kun je niet echt zware dingen zetten, anders vliegt het deurtje open in een bocht.
 • We kregen niet bij alle apparaten een Nederlandse handleiding (we kochten een tweedehands camper die vanuit Duitsland is ingevoerd). Hier bracht het internet wel uitkomst.
 • We hebben de standaard matrassen gelijk vervangen door goede op maat gemaakte.

Al met al zijn we lekker gewend aan onze nieuwe camperbus. Wij zijn er blij mee! We gaan een echte lange reis voorbereiden en we houden jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Ik ben wel van plan om een aangepaste en Nederlandse gebruiksaanwijzing voor onze camper met apparatuur te schrijven. Zodra die klaar is, kan een ieder hem op deze site downloaden. Hij wordt wat minder uitvoerig dan de originele maar wel duidelijk. Ik houd jullie op de hoogte!

Voor allen die ons de afgelopen tijd weer hebben gevolgd: het ga jullie goed, goede reis enne…. blijf ons volgen op onze komende uitstapjes en reizen. We hopen eind september hier meer over te melden.

9 gedachten over “Weer thuis

 1. Dank voor het meelezen en meegenieten!
  Over 3 weken gaan wij voor het eerst 3 weken op pad met de camper, na jaren op 2 motoren op vakantie zijn geweest!

 2. Dank voor je mooie verhaal! Onze nieuwe camper pössl Trenta komt ook bij buscamper vandaan en zijn hier uiterst tevreden over ! Leuk dat jullie in Winterswijk waren , in onze mooie Achterhoek ! Ik heb even een vraag: hoe werkt Apple car play? Buscamper heeft er bij ons een xcent ingezet maar ben niet erg enthousiast Fijne tijden nog en leuk jullie verhalen te leden

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Met vriendelijke groeten,

  Carola de Ridder

  >

  • Hoi Carola,

   Wij hebben een Zenec Z-N528 ingebouwd gekregen met bijbehorende achteruitrijcamera. We hebben hiervoor een meerprijs moeten betalen van € 1159,00 (dus inclusief inbouwen). Dat is weliswaar niet goedkoop. Maar tot op heden bevalt het ons prima. Hij is ook keurig gekoppeld aan de verlichting en gaat op donker beeldscherm als we de verlichting aanzetten. Waarover ben jij niet enthousiast?

Geef een reactie