Voorbereidingen reis Portugal – Spanje

1 oktober 2021 🌤⛈ 15° C.

Maandag 4 oktober a.s. vertrekken we voor twee maanden naar het zuiden. Globaal ziet onze reisplan er als volgt uit: via België en Frankrijk naar het zuiden, op de hoogte van Pau gaan we de Pyreneeën over en vandaar door Noord Spanje richting Portugal. Door Portugal zigzaggend naar de Algarve en vervolgens door Spanje weer richting Nederland.

Via Polarsteps (gratis downloaden in de AppStore of Playstore) kun je de exacte route zien de we gaan afleggen. We plaatsen op elke overnachtingsplek een foto met het exacte adres. Als je het leuk vindt, kun je ons volgen:
https://www.polarsteps.com/JanJaarsma/4258810-twee-maanden-naar-het-zuiden

Voor een uitgebreider verslag met foto’s volg je deze pagina: https://camperoppad.com. Hier kun je je abonneren door je e-mailadres in te vullen. Je krijgt dan bij elk nieuw bericht een verslagje in je mailbox.

Ondertussen zijn we al een poosje bezig met allerlei voorbereidingen voor de reis. We vertrekken met twee volle gasflessen propaangas aan boord. We moeten er zuinig mee doen. In Spanje en Portugal kunnen we onze lege flessen niet omwisselen voor volle omdat er een ander systeem flessen wordt gebruikt. Om het gewicht laag te houden, gebruiken we lichtgewicht flessen.

Op het laatste moment hebben we besloten om toch nog een nieuwe e-bike te kopen om mee te nemen. Met de batterij van de oude fiets van Jan rijdt de fiets van Agnes voorlopig weer prima. Een nieuwe en dit keer stevige en dikke hoes moet de fiets beschermen tegen alle weertypen. Bij onze fietsdrager (busbiker) was een riempje afgebroken. Gelukkig is de service van Buscamper.nl goed. We kregen zonder problemen een nieuwe.

De laatste boodschappen zijn ingeslagen. We nemen niet veel voorraad mee. Onderweg is het vrij eenvoudig om boodschappen te doen.

We hebben veel mooie plekjes uitgezocht om overdag te gaan bekijken. We verwachten dat vooral het weer ons reistempo zal gaan bepalen. We hopen op wat droger weer en warmere temperaturen dan hier. ‘s Avonds is er tijd voor lezen en een spelletje. Onze ereaders zijn gevuld met voldoende nieuwe boeken om het twee maanden uit te houden. Ook onze spelletjeskast is aangevuld met nieuwe spellen.

Onze woning in Delft is tijdens onze reis ook bewoond. Onze Noorse vriendin Benthe logeert tijdens deze maanden in ons huis en zorgt tegelijkertijd voor de planten en leegt de brievenbus.

We gaan het weer doen!

8 gedachten over “Voorbereidingen reis Portugal – Spanje

  1. Veel plezier Jan en Agnes! Het lijkt me een prachtige reis! Ik volg jullie graag en ben benieuwd naar de foto’s en jullie belevenissen.

Geef een reactie