Ericeira – Costa da Caparica – Lissabon – Alvor

31 oktober 2021 ☁️🌧 19° C.

We vertrekken laat. Het miezert en we hebben dus geen haast. We besluiten om eerder dan gepland om richting Lissabon te gaan. Er is een camping in Lissabon maar die vinden we nogal prijzig. Agnes heeft daarom naar een alternatief gezocht. Het is Camping Orbitur geworden in Costa da Caparica.

De camping ligt dichtbij het strand onder Lissabon aan de andere kant van de Taag. Er is een goede busverbinding vanaf de camping met de ferry. De veerboot brengt je ieder uur voor € 3,00 (retour) naar Lissabon. De camping zelf kost € 19,00 per nacht.

Strandtent Costa da Caparica

Na aankomst is het droog en maken we een wandeling langs de lange boulevard die vlak langs het strand loopt. We drinken iets in een strandtent en gaan weer naar de camping. We doen vandaag rustig aan, lezen een boek, doen een spelletje en gaan er op tijd in.

Strand Costa da Caparica

1 november 2021 🌤☁️ 20° C.

We zijn vroeg wakker en willen de ferry van 9:00 uur halen. Daarom maar een taxi genomen die ons voor € 5,00 naar de veerboot brengt. Daar blijkt de veerboot toch later te gaan ivm Allerzielen. Wordt gezien als een “feestdag” in Portugal en daarom gelden er aangepaste tijden. De boot vertrekt om 9:30 uur en brengt ons in 20 minuten naar Belém. We bekijken hier de Torre de Belém (middeleeuwse verdedigingstoren) en het monument Padrão dos Descobrimentos (monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld hebben verkend).

Overtocht en Belém

Omdat het hier vandaan nog een flink stuk lopen is naar de binnenstad van Lissabon en we geen zin hebben in één van de duizenden elektrische stepjes die overal staan, kopen we een ticket voor de Hop on Hop off bus. We maken nu eerst een vrijwel volledig rondje door het centrum van Lissabon. Wij nemen een ticket voor de rode route. Je kunt ook een ticket nemen voor de groene en blauwe route maar daar betaal je dan ook weer meer voor.

Lissabon

Het gaat te ver om alle indrukken hier te beschrijven. Het viel ons op dat er in de stad best veel vakantiegangers waren. Veel Nederlanders en Engelsen. We hebben zowaar ook weer een bus Japanners gespot terwijl zij toch wel de grote afwezigen waren tijdens deze vakantie.

Leuke trammetjes

We hebben ook veel leuke trammetjes gezien en de oudste boekhandel ter wereld bezocht. Dat is Livraria Bertrand Chiado. Leuk om zo’n winkel eens van binnen te zien.

Livraria Bertrand Chiado – ‘s werelds oudste boekenwinkel

Ook hier onderweg weer enkele geocaches gedaan waaronder eentje bij een heel bijzondere lift (Elevador de Santa Justa) die je binnen een wijk 45 meter omhoog brengt naar een hoger gelegen plein.

Rond een uur of vijf ‘s middags brengt de veerboot ons weer naar huis. Op zich kijken we terug op een goede dag maar toch zal Lissabon niet heel hoog eindigen op ons lijstje van bezochte hoofdsteden. Misschien zijn we wel een beetje cultuurmoe… maar we hebben echt wel leukere steden gezien.

2 november 2021 ☁️🌤 20° C.

Besloten om er vandaag een reisdag van te maken. We reizen naar de Algarve en zetten onze camper op de camping Alvor in de gelijknamige plaats. We hebben hier een mooie ruime plek met alle voorzieningen. De komende dagen hebben we het voornemen om het wat rustig aan te doen en lekker lui te zijn.

Camping Alvor

Alvor is tevens het verste punt van huis tijdens onze reis. Vanaf nu gaan we elke dag weer een stukje terug naar Delft.

‘s Middags pakken we de fiets voor een tochtje naar één van de bekendste stranden van de Algarve: Praia dos Três Irmãos. We sluiten de dag af met een drankje in één van de vele strandtenten die hier zijn.

‘s Avonds eten we nog een heerlijke pizzaschotel die Agnes in de Omniaoven heeft gemaakt. Voor het recept: klik hier

7 gedachten over “Ericeira – Costa da Caparica – Lissabon – Alvor

 1. Ha die pa en Agnes! Wat een leven, daar! Heerlijk! Jammer dat jullie alweer terug moeten, maar er zijn vast nog veel leuke stops onderweg. Doe maar rustig aan, dus dan niet alsnog zo’n stuk fietsen 😉
  Groetjes,
  Bouke

 2. Yeahhhhh Alvor, daar ben ik dan heeeel vaak geweest! Daar woont mijn vriendin met haar vriend en zij zijn nu voor een paar dagen in Nederland.
  Ik vind Alvor een fijn dorp, gezellige straatjes en je kunt heerlijk uit eten! Doen!!!

  Liefs

 3. Dag Jan, wat leuk om jullie zo te volgen! Veel dingen zijn herkenbaar, als kampeerder! Ook informatief, al die reistips! Wij vonden Lissabon ook zeker niet een topper. De Alentejo is veel mooier en interessanter, met bv. stadjes als Evora. Veel plezier nog!

Geef een reactie