Voorbereidingen reis Turkije – deel 2

Gaan we nog wel naar Turkije?

Op dit moment is het oorlog in Europa. Rusland is Oekraïne binnengevallen. Een verschrikkelijke oorlog die nog eens extra dichtbij komt als wij in Turkije gaan rondtrekken. We houden er rekening mee dat we onze reisplannen moeten wijzigen als de veiligheid in het geding is. Op dit moment hebben we onze plannen nog niet veranderd maar we houden de ontwikkelingen goed in de gaten.

Reisdocumenten

Onze reis gaat door veel verschillende landen. Voor elk land zijn er verschillende reisdocumenten nodig. Voor we vertrekken maken we voor ons zelf een overzicht wat voor documenten er nodig zijn. Hieronder een overzicht wat we zoal in kaart brengen voordat we vertrekken:

  • Paspoorten (minimaal nog 6 maanden geldig bij aankomst in Turkije) – een ID kaart mag ook
  • Rijbewijzen
  • Verzekeringspapieren (basiszorgverzekering, reisverzekering en camperverzekering) in het Engels. We maken extra kopiën zodat we die kunnen afgeven als het nodig is. Als je ze niet kopieert, let er dan goed op dat je ze terugkrijgt. (We kennen een verhaal van iemand die ze niet terug kreeg en daardoor in de problemen kwam).
  • Vaccinatiepapieren (kopiën), (gele) inentingspaspoort (kopiën), de corona-checkapp. Het wordt steeds minder maar voor sommige landen moet je nog een negatieve PCR – test overleggen.
  • Bankpasjes en creditcard
  • In verschillende landen moet je tol betalen. Per land zijn er verschillen op welke manier je dat moet doen. Wij vonden het handig om hiervoor de ANWB – site te raadplegen.

Lang onder weg?

Omdat we lang onderweg zijn, hebben we gebruik gemaakt van de app van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naar aanleiding van deze app is ook onze pagina met reistips aangepast. Een andere handige app: “GGD Reist Mee”. Omdat reizen zonder een smartphone bijna niet meer is voor te stellen, lees je hiervoor ook handige tips op onze pagina reistips.

Bezoek Ingrid Vertessen

We hebben onlangs een bezoek gebracht aan Ingrid Vertessen in het Belgische Geel. We hebben ons voor deze komende reis vooral laten inspireren door haar reisverslagen op haar blog “Toeren met ons busje”. We hebben van haar t.a.v. allerlei praktische zaken informatie gekregen hoe het is om met de camper door Turkije te trekken. Ingrid: Bedankt!

You Tube kanaal

Op onze komende reis naar Turkije zullen we niet alleen maar foto’s laten zien. Van mooie plekken gaan we filmpjes laten zien. Het zullen geen vlogs worden maar video-opnames die ons blog gaan ondersteunen. We denken daarbij aan mooie beelden die we met onze drone hebben gemaakt of aan diavoorstellingen van zelfgemaakte foto’s. Voor de liefhebbers: het is mogelijk om je op ons You Tube kanaal te abonneren zodat je de filmpjes niet hoeft te missen. Het is niet zo dat er bij elk blog een video wordt gepubliceerd.

Website

We hebben onze website in een nieuw jasje gestoken. Op het oude vertrouwde adres (https://camperoppad.com) kun je ook onze komende reisavonturen weer volgen. De pagina’s van de website zien er wat anders uit. We schrijven ons reisblog voor een WordPresssite en de nieuwe update van de laatste versie van WordPress zorgt voor veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Een van de voornaamste veranderingen is het feit dat we voortaan meer opslagruimte hebben voor onze reisverslagen. We hopen dat jullie eens een kijkje nemen en wellicht heb je nog tips voor verbeteringen. Laat het ons weten.

Turkse les

Turks verstaan en lezen valt niet mee. Natuurlijk kunnen we onder weg gebruik maken van Google Translate maar het is toch ook wel handig als we de Turkse taal zelf een beetje leren kennen. We nemen ondertussen al weer bijna twee maanden les via de app Duolingo. Het is niet mogelijk om vanuit het Nederlands Turks te leren maar vanuit het Engels kan het ook. We gebruiken de gratis versie van de app en het is leuk om te doen!

3 gedachten over “Voorbereidingen reis Turkije – deel 2

  1. Ik duim voor je dat jullie veilig en gezond weg kunnen! Mocht dat niet kunnen dan is er nog zoveel moois te zien. Lieve groeten, Roza

Geef een reactie