Weer thuis

19 juni 2022 ☀️ 36 C.

We vertrokken vroeg (6:30 uur) met het idee om de files rondom de grote steden voor te zijn. De Duitse wegen zouden wel eens vol komen te staan met terugkerende vakantiegangers (Pinkstervakantie). Door ons vroege vertrek viel dat enorm mee en waren we München al snel gepasseerd. Ook Stuttgart en Karlruhe konden we zonder files voorbij rijden.

Wat echter wel tegenviel was de alsmaar oplopende temperatuur. Op een gegeven moment stond de thermometer op 36° C. We hebben toen besloten om met de airco aan door te rijden naar huis. Slechts één momentje van schrik toen we moesten tanken langs de snelweg… € 2,23 voor een liter diesel. Deze Shellpomp berekende ons de absolute topprijs van onze hele vakantie.

We hebben nog wel even een tussenstop gemaakt bij een wijnhuis aan de “Weinstrasse “ en wat doosjes wijn meegenomen voor thuis. Deze stop wordt onderhand een traditie al hebben we nu wel voor een ander wijnhuis gekozen dan de voorgaande jaren.

Omstreeks 18:35 uur kamen we aan in Delft. Het vuile wasgoed en wat andere spulletjes meegenomen naar boven (we wonen op acht hoog). Het was fijn om na bijna drie maanden weer thuis te komen.

Annemarie en Arie: Bedankt dat jullie al die weken op ons huis hebben gepast!

Derek: Bedankt voor je oplossing voor het tijdelijk repareren van onze fietsendrager.

Busbiker NL en Buscamper NL: bedankt voor het tot driemaal toe opsturen van een nieuwe beugel en alvast bedankt voor de reparatie (vrijdag a.s. al). Wij zijn blij met de goede service tot zover.

Onze volgers, vrienden en familie: Bedankt voor het lezen van onze avonturen. Bedankt voor jullie reacties!

Wij hebben enorm genoten van deze reis en we hopen dat we dat ook een beetje hebben kunnen overbrengen.

Tot onze volgende reis: van 2 t/m 23 augustus 2022 reizen we naar het Lake District en het Noorden van Engeland om campings te bezoeken voor de ACSI. Het is voor het eerst dat we zoiets gaan doen dus best wel een beetje spannend. Jullie kunnen deze reis ook volgen via Polarsteps op:
https://www.polarsteps.com/JanJaarsma/5078512-north-uk-and-lake-district

Na deze blog komt er nog één blog om deze reis af te sluiten: het wordt een kort bericht met daarin een link naar ons digitale fotoalbum. Het kan wel even duren want ik neem meestal flink de tijd om het album te maken. De laatste grote reis duurde het bijna twee maanden.

Wat cijfers in verband met deze reis…

Vervoer…

We reisden 78 dagen (onze langste reis tot nu toe). We reden 11.983 km (gemiddeld 141 km per dag). We tankten voor € 1321,35 aan diesel en € 11,10 aan Ad Blue. De goedkoopste diesel tankten we in Hongarije (€ 1,27 p/l) en de duurste in Duitsland (€ 2,23 p/l). Voor 2 veerboten en 1 brug betaalden we € 55,10. Aan tolgeld en tolvignetten betaalden we € 105,85. We namen 3 x een taxi, 2 x een metro, 3 x de bus en huurden 1 x een auto voor 1 dag (€ 50,00).

Camperplaatsen…

Van de 78 overnachtingen stonden we er 20 vrij (gratis). De goedkoopste overnachtingsplek kostte 10 TL (€ 0,63) en de duurste € 31,20. De laagste (overnachtings) temperatuur was -2° C. en de hoogste (dag) temperatuur was 36° C. (allebei in Duitsland – onze eerste nacht en laatste dag).

Grensverkeer…

We passeerden 20 maal een landsgrens. De langste wachttijd was de grenspassage van Hongarije en Servië (2 uur). De snelste was die van Albanië en Noord-Macedonië (op de fiets).

Camperspelletjes…

We maakten samen 49 cryptogrammen en speelden 69 avonden een spelletje Qwixx, Keer op Keer, Dobbel so Clever, Agricola, Phase 10. We kiezen er voor om de uitslag hier niet te vermelden.

Göbekli Tepe – Dansende Derwisjen – Schraneck kabelbaan – Nemrut Dagi

We bezochten 13 musea of opgravingen. Nemrut Dagi en omgeving deden we als dagtrip (€ 50,00). De oudste opgraving was van 12.000 jaar voor Chr. (Göbekli Tepe – Sanliurfa). We maakten daarbij dankbaar gebruik van de Turkse Museumkaart die ons toegang verschafte tot de meeste musea voor een totaalbedrag van 600 TL (€ 63,00). De goedkoopste attractie en de duurste: Voor een voorstelling van de Dansende Derwisjen in Konya betaalden we 30 TL (€ 1,89) en voor de kabelbaan naar Straneck (€ 38,00).

Onvoorziene uitgaven: kapotte waterpomp (€ 45,00) en reparatie fietsendrager (€ 50,00 – vergoed door firma Busbiker en Buscamper). Stalling fietsen Karahayit (€ 50,00 – vergoed door firma Busbiker en Buscamper). We draaiden 13 x een wasmachine voor in totaal € 16,00. Onderweg ook nog gratis telefonische pechhulp gehad van Stef (werkplaats Buscamper.nl) ivm koelkaststoring waarvoor dank!

In totaal werd deze pagina 24.210 keer bekeken. Dat gebeurde door 8310 personen. Hieronder zijn onze vaste volgers: via Instagram 744, abonnees van deze pagina 585 en via Facebook 206 vaste abonnees.

Agnes maakte tijdens deze reis twaalf maal een recept voor en met de Omniaoven. We zullen de receptenpagina nog wat gebruikersvriendelijker maken door alle recepten via een menu toegankelijk te maken.

Omniaoven

Nogmaals bedankt allemaal! Tot de volgende reis.

Jan en Agnes

👋👋

33 gedachten over “Weer thuis

 1. Hi, mooi dat jullie weer veilig en wel thuis zijn, met al die prachtige indrukken als herinnering!!!
  Vraagje, wat moet ik doen om de berichten via Polarsteps te krijgen?
  Ik zit zelf ook op Polarsteps, weet niet of dat wat uitmaakt?
  Nog even wat betreft jullie uitnodiging om naar Delft te komen, het heeft natuurlijk geen haast!!!
  Mischien wel handig om mijn e adres te hebben voor wanneer jullie er aan toe zijn.!

  Mijn e adres is marthjeoz@gmail.com

  Met vriendelijke groet, Martha v d Bijl

  • Onze link naar onze Polarsteps vind je in de laatste blog. Dat is weliswaar de link naar onze Engelse reis maar daar vanuit kun je ook op onze Turkse reis komen. Als het niet lukt… laat het dan even weten. Ik mail je even met onze adresgegevens zodat we een afspraak kunnen maken. Wordt echter na zondag a.s.

 2. Eigen haard is goud waard.
  Oeps, jullie hebben geen haard 🙂
  Nu snappen wij waarom jullie zo graag on the road zijn.
  Geniet komende weken toch maar fijn van alles en iedereen wat/wie jullie lief en dierbaar is/zijn in het eigen vertrouwde Delft e.o.
  Wij hebben de afgelopen maanden genoten van jullie avonturen; dankjewel daarvoor!!
  Succes met de voorbereidingen voor de volgende trip!

 3. We hebben jullie reis op de voet gevolgd. Fantastisch avontuur en zo waren wij bij iedere post ook weer een stukje met jullie meegereden. Ook de drone beelden waren een bijzondere aanvulling op jullie filmverslag.

 4. Wat een prachtige mooie reis hebben jullie gemaakt. Ga hem nog eens helemaal terug lezen.
  Zo mooi uitgebreid verteld.
  Echt bewondering voor jullie.
  Nog fijne dagen.
  Groetjes Jacqueline

 5. Beste Jan en Agnes,
  allereerst welkom thuis.
  Wat heb ik weer genoten van jullie verhalen en de fantastische foto’s.
  Het maakte dat ik het gevoel kreeg, dat ik op jullie schouder de reis stiekem mee reed.
  Nu weer even genieten van kinderen en kleinkinderen ( die hebben jullie vast gemist) , bijpraten, wassen (pff) en dan de volgende reis voorbereiden. Lieve groet Ellen

 6. Wat enorm leuk om jullie vakantie te volgen, ik heb genoten en reisde een beetje met jullie mee. (Het lukte mij jammer genoeg niet om mijn reactie op de daarvoor bedoelde manier te plaatsen ☺️, maar wilde het jullie toch laten weten)!

  Miriam

  >

 7. We hebben genoten van jullie verslagen, foto’s en recepten.
  Geweldige reis maakten jullie.
  Het ga jullie goed en hartelijk bedankt voor het deken.

  Toon en Rieky

 8. Welkom thuis! Jammer dat de reis erop zit, fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. We hebben genoten van jullie verhalen en mooie foto’s. Ook heel benieuwd naar jullie ACSI-avontuur…..

  Erg leuk ook deze laatste blog met cijfertjes. Hoe hebben jullie dat gedaan met wassen voor zo weinig geld?!? Dat is altijd een grote hap in ons budget.

 9. Ik, San, ben wat later ingestapt op jullie blog. Erg leuk te lezen. Wij zijn nu in Turkije en op 5 juli door naar Iran. De Museumkaart is inmiddels 800 TL voor 15 dagen, wat een verschil ineens hè.
  Nog een vraag. Hoe kan ik jullie Polarsteps over Turkije vinden?
  Geniet thuis en in Engeland

  • In het laatste blog vind je een link naar onze reis in Engeland later dit jaar. Vanaf deze pagina kun je linksboven terugklikken naar onze vorige reis en dat is dus de reis door Turkije.

Geef een reactie