Appel – Yoghurtcake

Dit keer geen koolhydraatarm recept, omdat ik in de supermarkt hier in Turkije geen amandelmeel kon krijgen. Als je het volkorenmeel omwisselt voor een combi van amandelmeel/ kokosmeel of speltmeel ben je al een stuk koolhydraat arm bezig. De havermout zou ik dan weglaten. Ook de ahornsiroop zou je kunnen vervangen door stevia. Even uitproberen hoeveel je dan moet gebruiken. Kies voor een smaakvolle appel, dat komt het resultaat te goede. Wat gehakte noten of rozijnen zouden ook prima erbij kunnen.

Ingrediënten:

1. Natte delen

2 eieren
1 Kleine kop appelmoes( = plm 125 gr)
1 Kleine kop Griekse( ik neem Turkse) yoghurt
5 eetlepels gesmolten kokosolie
1/4 kop ahornsiroop

2. Droge delen:

1 appel in kleine blokjes
3 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder of
1 kleine theelepel baking soda. Niet alle twee!!
1 1/2 kop volkoren/ speltmeel
1/2 kop havermout
Snuf zout

3 . Een halve appel in schijfjes

Eerst de natte delen mixen/ met een garde roeren, ook de droge delen in een kom omscheppen. De droge delen voorzichtig erbij scheppen en omscheppen tot het goed gemengd is. De appelstukjes en partjes doe je later.

Vet de rubberen omniavorm in met olie / bakspray. Vul de vorm met een laagje deeg, doe een laag appelschijfjes erin en vul met de rest v h deeg waarin de appelstukjes zijn doorgeroerd.

5 min hoog, 50 min laag vuur. Je kunt met een saté prikker kijken of de cake gaar is. Let op: er zit kokosolie in dus het deeg is natter dan met boter!

Goed af laten koelen voor je de cake omkeert uit de vorm.