Vegetarische campercurry

Op reis is niet altijd een groentewinkel, markt of supermarkt in de buurt. Dan heb ik vaak een kleine voorraad in de camper. Daarvan gebruik ik nu de jackfruit, de currypasta en de linzen voor een vegetarische curry. Wortels, een paar mild pittige groene Turkse pepers (yesil biber), een citroen, tomaten, rijst en eieren had ik nog wel. Daar maken we een campercurry van in de omnia. Heb je zelf andere groenterestjes over? Gewoon combineren en uitproberen!

Heb je de keuze om gember, koriander, limoen ipv citroen te gebruiken? Doe dat dan. Geheid dat het nog smaakvoller wordt.

Ingrediënten:

1. Beker zilvervliesrijst

2. Groenten

Rode linzen (halve beker gewassen en gezeefd), drie wortels in dunne schijfjes, twee groene pepers in stukjes, twee tomaten in kleine stukjes, een bosui in stukjes en één blik Jackfruit uitgelekt en uit elkaar getrokken met een vork.

3. Vocht:

Twee eetlepels Currie-pasta, één pakje kokosmelk, één eetlepel Boullionpoeder opgelost in een beker warm water.

4. Garnering

Twee eieren hard gekookt, gepeld en gehalveerd, komkommertjes in schijfjes met een drupje honing voor het zoet. limoen / citroen in dunne schijfjes

Werkwijze:

  1. Doe de rijst rauw onderin de omnia.
  2. Doe de gesneden en gehusselde groenten en jackfruit erop.
  3. Voeg het door elkaar gelepelde vocht toe.

5 min hoog, misschien wat langer… in ieder geval tot je iets van een kookbobbbeltje ziet. 30 min laag vuur. Doe dan de laatste 5 min de gekookte eitjes erbij als je van warme eitjes houdt.

Maak een lekkere komkommergarnering en leg wat limoen/ citroen schijfjes erbij voor een andere smaak.