Grote Steden in Europa

Grote steden bezoeken met een camper? Het liefst parkeren wij onze camper op een veilige plek (bewaakt als het kan) in de buurt van een grote stad. Zo’n grote stad vervolgens bezoeken op de fiets, geeft een extra dimensie aan het bezoek. Vaak vind je de high-lights van die grote stad op een goede “fiets-afstand” van elkaar. Soms is die veilige plek niet dichtbij en gebruiken we het openbaar vervoer.

In onderstaand overzicht vertellen we jullie welke grote steden we hebben bezocht, of we dat op de fiets hebben gedaan en waar we de camper hebben geparkeerd en eventueel van welk openbaar vervoer we gebruik hebben gemaakt. We vertellen natuurlijk ook hoe wij de desbetreffende camperplaats hebben ervaren.

Het overzicht is nog niet volledig. We werken er nog aan…

Veel plezier met lezen! En.. heb je aanvullingen bij bepaalde steden? Laat het ons dan weten in een reactie onder het stukje over een stad. Zo help je anderen weer!

Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad om te bezoeken met veel highlights. Het is er eigenlijk altijd druk. Wij weten de weg in Amsterdam en dan is het geen probleem om op de fiets te gaan. Vanwege de drukte is lopen ook aan te bevelen en vanaf het Centraal Station kun je met de tram alle highlights eenvoudig bereiken. Het Museumplein bereik je met tram 2,12 en 5 en bus 288.

De camperplaats waar wij destijds gebruik van hebben gemaakt, is opgeheven (voormalig NDSM – terrein). een goed alternatief is Citycamp Gaasper Camping. (350 plaatsen) We hebben met deze camperplaats nog geen ervaring.

Antwerpen

Antwerpen is tegenwoordig een echte havenstad met een gezellig (oud) centrum en moderne architectuur. Absolute hoogtepunten voor ons: Museum aan de Stroom, het “Oude Havenhuis” en beeldenpark Mideelheimmuseum.

De camper parkeer je op camperpark Vogelzang. De stad is prima te bezichtigen op de fiets. Geen fiets bij je? Voor de ingang van het camperpark pakten wij voor € 5,00 p.p. een cyitybike voor de hele dag. Check van te voren op camperpark Vogelzang nog bestaat. er is sprake van opheffing.

Athene

Athene hebben we bezocht met de trein. De trein stopt vlak bij de Acropolis voor de deur en het bezoeken van de oude wijk Plaka onder de Arcopolis met enkele musea is lopend prima te doen.

Wij hebben in 2019 de camper geparkeerd in Corinthië op camping Blue Dolphin. Deze is echter nu opgeheven. Camperstop Ancient Corinth is een prima alternatief en vlakbij het openluchtmuseum en de opgravingen “Ancient Korinthe”. Je bent op de fiets snel (5 km) bij het station waar je een kaartje koopt voor de trein naar Athene. Als je de Akropolis wilt bezoeken, koop dan alvast een kaartje online. Scheelt wachtrijen!

Berlijn

Berlijn leent zich prima om op de fiets te bezoeken. De highlights van deze stad zijn op de fiets goed te bezoeken.

Wij parkeerden onze camper op Wohnmobil_Oase_Berlin. Prima plek om de stad te bezoeken. Dicht bij het centrum. De camperplaats is niet meer dan een betonvlakte. ‘s Avonds de gordijnen dicht en dan is het wel gezellig.

Bilbao

Boedapest

Boedapest vonden wij een stad die prima te voet viel te bekijken. De hoogtepunten vind je aan weerszijden van de Donau. Tramlijn 2 bengt je overal heen. Vanaf het paleis aan de rivier is het prima terug lopen. Met de metrolijn M1 kom je ook bij het voormalige tentoonstellingsterrein Varosliget en bij de Széchenyibaden.Aanrader!

Wij parkeerden onze camper op camping Fortuna in Törökbálint. De camping was enigszins verwaarloost maar er werd gerenoveerd. Vanaf de camping pakten wij bus 172 (19 minuten) naar de metro naar Pest en stappen vlakbij de markthallen uit en de halte van tramlijn 2..

Bratislava

Bratislava is een stad met een leuk oud centrum. We gingen op de fiets naar het centrum en hebben verschillende leuke plekken lopend bezocht.

We parkeerden onze camper op een eilandje in de Donau bij Areál Divoká Voda. Vlakbij één van de mooiste musea (Danubiana) ter wereld en naast de wildwater kanobaan.. Het is 20 km fietsen naar Bratislava .

Dubrovnik

Mooie oude stad met stadsmuren om te bezoeken. De stad diende als decor voor veel films en de beroemde serie “Game of Thrones”. Het beste bezoek je de stad in het voor- of naseizoen.

Wij parkeerden de camper op Camping Pod Maslinom. Vlak voor de ingang van de camperplaats pak je de bus die je snel naar de stad Dubrovnik brengt. Wij pakten de de bus van 8:00 uur (vroeg en nog niet druk en warm). Lopend prima te bezichtigen.

Helsinki

Kopenhagen

Krakau

Lissabon

Londen

Oslo

Parijs

Praag

Riga

Sevilla

Tallinn

Valencia

Venetië

Vilnius

Wenen

Wroclaw

Geef een reactie