Pittenbrood ad Omnia

Koolhydraatarm pittenbrood uit de omnia.

Al maanden voor we met de camper weggingen maak ik thuis regelmatig dit super lekkere pittenbrood. We proberen op de koolhydraten te passen en daar hoort dit brood bij. Lekker met humus, avocado, kaas e d. Het recept heb ik via mijn goede vriendin Paulien maar de omnia variant nu dus van mij. Thuis heb ik de mix al in diverse potten klaargemaakt, zonder de psyllium vezels.

De mix bestaat uit:

135 gr zonnebloempitten
90 gr lijnzaad
65gr amandelmeel
145 gr havermout
2 eetlepels chiazaad
1/2 theelepel fijn zeezout.

Nu ik het brood maakte dus 4 afgestreken eetlepels psyllium en de “natte” dingen erbij:

3 eetlepels gesmolten kokosolie
1 eetlepel ahornsiroop
350 cc water

Alles in de vorm, netjes afgestreken 2 u of langer laten “wellen”. Zet de Omnia 5 min hoog vuur, daarna 45 min laag vuur. Laatste 5 minuten nog even hoog vuur. Het brood goed laten afkoelen voor je t keert en snijdt anders valt t uit elkaar!

Dit brood kun je prima invriezen en is in een afgesloten doos 5 dagen houdbaar