Frittata met quinoa

Tijdens het Turkse suikerfeest-Bayram- stonden we aan het strand met onze camper. Veel Turkse families gingen daar ‘s avonds lekker barbecueën en kwamen met ons kletsen. Aan ‘t eind van de avond kreeg ik een zak vol paprika’s, aubergines en komkommers. Heerlijk, maar zo veel dat we het ook zijn gaan uitdelen op een volgende camping .

Maar daarom nu een gerecht met deze lekkere vruchten (want eigenlijk zijn het dus geen groenten)! Vandaag een eenvoudig koolhydraatarm (niet vrij!) lunchgerecht. Natuurlijk ook prima te eten als diner, maar dan zou ik er een kleine salade bij doen.

Benodigdheden

1 kop quinoa gekookt in bouillon volgens recept, 4 Eieren, half kopje melk peper en zout, verse kruiden zoals basilicum, bieslook of uit een potje zoals Provençaalse kruiden/ Italiaanse kruiden/ komijn poeder, paprikapoeder, kerriepoeder e. d.

Snijd de groenten in kleine stukjes . Kies bijvoorbeeld restjes van broccoli, prei, paprika, courgette, aubergine (even wat zout over strooien en een half uurtje laten staan voor een verfijndere smaak). Spinazie is ook lekker en tomaatjes doen het ook prima. Gewoon variëren dus.

Voor de extra’s kun je kleine stukjes kip, chorizo, ham of kaas toevoegen.

Kook de quinoa in tuinkruiden bouillon. Zorg dat het goed droog is. Giet anders het vocht af en laat het even staan.

  1. Klop de eieren met de melk en kruiden
  2. Voeg de groenten en de quinoa toe en roer alles rustig door elkaar
  3. Vet de omnia in en breng het mengsel in de pan.

5 min hoog vuur, 25 min laag vuur tot alles goed gestold is.

Eet lekker!