Top tien spelletjes in en om de camper

Met de camper op stap betekent voor ons reizen door nieuwe omgevingen, genieten van de rust, wandelen en fietsen, lekker een goed boek lezen en loskomen van de dagelijkse gang van zaken. Daar hoort voor ons geen TV bij! We vermaken ons liever op een andere manier, bijvoorbeeld door samen spelletjes te doen onderweg. Spelletjes voor in of buiten de camper die niet veel ruimte in beslag nemen en niet te lang duren. Qua ruimte nemen de spellen ook niet veel ruimte in. Je kunt ze op een tafeltje in de treinzit van onze buscamper prima spelen.

Onze top tien voor spelletjes in de camper:

Om binnen te spelen (buiten kan natuurlijk ook bij goed weer):

Agricola – Versie voor 2 spelers, leuk strategisch spel, elke keer anders. Duurt ongeveer half uurtje.

Yahtzee – Dobbelspel – Duurt ongeveer half uurtje (wij spelen drie kolommen tegelijk: kolom 1 – 1 x score, kolom 2 – 2 x score, kolom 3 – 3 x score).

Regenwormen – Dobbelspel – Dobbel om de meeste wormen te winnen of probeer de wormen van je tegenstander af te pakken. Duurt ongeveer 20 minuten.

Qwixx – Dobbelspel – snel, spannend en strategisch – Wie haalt de meeste punten? Duurt ongeveer 15 minuten.

Phase 10 – Wie haalt het eerste fase 10 met de minste strafpunten? Duurt ongeveer half uurtje.

Kolonisten van Catan – Dobbelspel voor 2 personen. Variant op het grote spel. Duurt ongeveer 15 minuten.

Clever – Verslavend dobbelspel waarbij je slimme keuzes moet maken om tot de hoogste score te komen. Inmiddels spelen wij ook de opvolgers van Clever: “Dobbel zo clever” en “Clever tot de derde macht”.

Om buiten te spelen (binnen kan ook maar dan moet je camper wel heeeel groot zijn):

Kubb – Zweeds gooi- en smijtspel. Wie de koning omgooit wint!

Badminton (passen bij ons prima in het kastje met de gasflessen) – mepspel met twee rackets en een shuttle (denk aan reserve – shuttles)

Jeu de Boules (Nederlands voor Pétanque) – Suf mik spel met zware ballen waar alleen de Fransen in uitblinken.


Crypto van de dag Voor het slapen gaan maken wij altijd samen de crypto van de dag af. Één cryptogram per dag schijnt goed te zijn voor de stimulering van de hersenen en is preventief tegen dementie.