Apps

De helft van het jaar zijn wij op reis. We maken daarbij veel gebruik van het internet. Reizen zonder internet is haast niet meer voor te stellen. Wij zijn beiden in het bezit van een mobiele telefoon en gebruiken voor het reizen en navigeren een groot aantal handige apps. Ook komen er regelmatig nieuwe apps op de markt.

We krijgen vaak vragen hoe we onze reis plannen en we op ideeën komen. Apps spelen daarbij een belangrijke rol. Op deze pagina doen wij een opsomming van de apps die wij gebruiken. We hebben niet de illusie dat we volledig zijn maar misschien brengen we onze volgers op een idee. Als jullie van mening zijn dat er apps zijn die wij echt niet mogen missen, stuur ons dan een mailtje. Wellicht voegen we deze app dan toe aan ons eigen overzicht.

Bij ons overzicht (op alfabetische volgorde) zullen we ook vermelden of de apps zijn te downloaden in de App Store (Apple) of in de Play Store (Android) en indien bekend de prijs. Over het algemeen gebruiken wij gratis apps. In het overzicht staan NIET apps als browsers e,d, We vinden die vanzelfsprekend. Ieder maakt hier zijn eigen keuze.

Let op! Gratis apps gebruiken, betekent ook dat je accepteert dat je zo nu en dan ongewenste reclamemails ontvangt. Wij nemen dat voor lief of nemen een betaalde versie.

Adventure Lab – App Store / Play Store (€ 0,00)

Geocache Avonturen beleven. Vragen oplossen zonder papier. Verken een dorp of stad met deze labcaches en kom veel te weten over het dorp of stad waar je bent. Qua afstand zijn er grote en kleine labcaches. In het buitenland erg makkelijk te gebruiken in combinatie met Google Translate. Beschrijvingen en vragen laten zich makkelijk kopiëren en in Google Translate plakken. Meer uitleg op onze geocache-pagina.

Atlas ObscuraApp Store / Play Store (€ 0,00)

Met deze app vind je bij jou in de buurt allemaal (soms onbekende) wetenswaardige zaken die moeite waard zijn om te bekijken. Wij hebben op deze manier al vele leuke en interessante plekjes ontdekt.

Camper Contact – App Store / Play Store (€ 9,99 per jaar – gratis voor NKC leden)

Één van de bekendste apps om camperplaatsen (en campings) te vinden waar je kunt overnachten. De app geeft veel informatie over je overnachtingsplek en je krijgt een mooi overzicht van alle faciliteiten van de camperplaats en de reviews geven een genuanceerd beeld van de kwaliteit. Via deze app kun je zelf ook reviews schrijven.

DJI Fly – App Store / Play Store (€ 0,00)

We hebben een eenvoudige drone bij ons. De DJI Mini 2. Met deze app besturen we de drone en maken we filmpjes en foto’s. De filmpjes vind je op onze Instagram pagina of op ons YouTube kanaal

DUO Lingo – App Store / Play Store (€ 0,00)

Handige app om vreemde talen mee te leren. Je hebt de gratis versie en een betaalde versie met veel hulpmiddelen. Je leert vrij snel de basiswoorden van een vreemde taal. Wij leerden er een beetje Turks mee en redelijk Spaans. Handig en leuk voor op reis.

El Tiempo – App Store / Play Store (€ 0,00)

In het buitenland gebruiken we ook een lokale weer-app. In Spanje gebruiken wij El Tiempo. De app geeft een overzicht voor veertien dagen en heeft een regenradar.

Facebook – App Store / Play Store (€ 0,00)

Iedereen kent Facebook. Wij gebruiken Facebook om deel te nemen aan allerlei campergroepen. Je komt daardoor op goede ideeën voor plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken en kunt er soms hulp krijgen bij een technisch probleem. Onze pagina op Facebook vind je hier.

Fietsknoop – App Store / Play Store (€ 5,99 per jaar)

Een erg goede app om in Nederland te navigeren en gebruik te maken van het fietsknooppunten netwerk. Veel routes. Tegenwoordig ook op het wandelnetwerk aangesloten.

GGD reist mee – App Store / Play Store (€ 0,00)

App met medische reistips. Vaccinatie info per land. Wat te doen bij ziekte en ongevallen in buitenland. Handig als je zelf even geen raad weet in geval van nood .

Geocaching – App Store / Play Store

De app die wij gebruiken als we ons favoriete spel beoefenen. De app is gratis te gebruiken maar als je premium-lid wordt, kun je veel meer caches vinden. Prima app met veel mogelijkheden oa offline opslag mogelijk. Meer uitleg op onze geocache-pagina.

Google Maps – App Store / Play Store (€ 0,00)

De app die we het meest gebruiken om te navigeren als we onderweg zijn. Functies om offline kaarten op te slaan. Routes kiezen zonder tolwegen. Soms onhandige weggetjes. Niet altijd prettig en handig. Blijven opletten dus.

Google Translate – App Store / Play Store (€ 0,00)

Zeer veel gebruikt voor al het vertaalwerk. In te spreken, foto’s met tekst vertalen. Wij hebben er hele gesprekken in het Turks mee gevoerd. Gebruiken het veel bij geocachen om tips en beschrijving mee te vertalen.

Greetz – App Store / Play Store (€ 0,00)

Lang op reis. Dan is het leuk om je vrienden en familieleden een kaartje of cadeautje te sturen als ze jarig zijn. De app slaat een kalender op van familie en vrienden wanneer ze jarig zijn.

Herinneringen – App Store (€ 0,00)

De herinneringen app zit standaard op de IPhone. Wij gebruiken veelvuldig de herinneringen app om lijstjes aan te leggen van reis-ideeën. We hebben alle interessante ideeën gerubriceerd op land. Later maken we reisroutes aan de hand van deze lijstjes. We “delen” dit soort lijstjes met elkaar.

Imovie – App Store (€ 0,00)

Handige app om snel een kleine (of grote) speelfilm te maken van je eigen filmpjes. Het is gemakkelijk om je film van titels en tekst te voorzien. Klassieke Apple app.

Instagram – App Store / Play Store (€ 0,00)

Wij plaatsen er collages van reisfoto’s of reels (korte filmpjes) van onze reizen. Je vindt ons op Instagram.com/camper_op_pad. We volgen ook veel andere camperaars om ideeën op te doen.

Bankieren – App Store / Play Store (€ 0,00)

Voor al onze bankzaken onderweg. De app is veilig om te gebruiken! We betalen vaak met onze telefoon waar onze betaalpas en creditkaart op is geïnstalleerd. We hebben gemerkt dat onze pasjes niet altijd goed werken bij sommige winkels.

Mijn GPS coördinaten – App Store / Play store

Een kleine simpele app die je altijd de exacte coördinaten geeft waar je je bevindt. Handig voor plaatsbepaling. Vooral ook handig bij ons geocachespelletje. Waar ligt de cache?

Moldiv – App Store / Play Store

Deze app gebruiken we om leuke collages te maken van foto’s die we maken. Je hebt een gratis versie en een betaalde. De betaalde versie heeft zeer veel mogelijkheden. Je kunt de collages opslaan in JPEG formaat. Ik plaats ze regelmatig bij onze blog.

NordVPN

Een VPN gebruiken, zorgt er voor dat je in het buitenland gewoon kunt simuleren dat je in Nederland bent. Handig als je bijv. Netflix gebruikt. In Turkije vonden wij het handig ivm de censuur op andere programma’s. Je krijgt ook veel minder spam. Kost ongeveer € 2,00 per maand (Nord heeft een goede naam en veel acties waardoor ze goedkoop zijn.

NOS Teletekst – App Store / Play Store (€ 0,00)

Al het nieuws dat je nodig hebt onderweg. Eenvoudig en niet onnodig uitgebreid. Het enige nieuws dat wij onderweg volgen. Altijd bij met voor elk nieuwsbericht in ongeveer 100 woorden.

Park4night – App Store / Play Store

Een zeer belangrijke app voor camperaars. Je vindt er allerlei (gratis) camperplaatsen mee maar ook plekken waar je je camper kunt verzorgen of tijdelijk kunt parkeren. Er is een gratis en betaalde versie. De betaalde versie (€ 9,99 per jaar) laat veel meer zien.

Polarsteps – App Store / Play Store (€ 0,00)

Deze app legt (als je dat instelt) al je trips vast op de kaart zonder dat je de app opent. Je maakt “steps” aan van plekken waar je overnacht of interessante dingen zijn. Door andere Polarstepsgebruikers te volgen, ontdek je vaak mooie plekken. Je kunt Polarsteps ook gebruiken om een reis(dag)boek bij te houden, je (reis)foto’s op te slaan en te delen met andere volgers. Jij bepaalt zelf wie je mag volgen. Na afloop is het maken van fotoboek makkelijk. Onze Polarsteps vind je hier.

PostNL – App Store / Play Store (€ 0,00)

Wat valt er thuis in de brievenbus? Wij weten altijd of er iets belangrijks wordt bezorgd. De tijdelijke bewoner van ons huis scant de post in en stuurt het dan aan ons op als we lang op reis zijn.

Reisapp – App Store / Play Store (€ 0,00)

App van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Info en advies over landen waar je reist. Ontvang het laatse reisadvies van de landen waar je reist. Maak gebruik van de sms-service van de ambassade i.g.v. crises.

RadioNED+ – App Store / Play Store (€ 0,00)

Een app met alle radiozenders die je in Nederland ook kunt beluisteren. Leuk bij grote evenementen.

Retouch – App Store / Play Store (€ 0,00)

Een fotografie-app die ik vaak gebruik om ongewenste zaken op een foto mee te verwijderen (telefoon draden, vuilnisbakken, hijskranen e.d. Erg makkelijk in gebruik.

Spotify – App Store / Play Store

Al onze muziek voor onderweg. Veel playlists al thuis gedownload. Scheelt data. Voor de lange ritten hebben we met Spotify ook podcasts gedownload. De kilometers vliegen voorbij met een podcast van Maarten van Rossem op de speakers.

Stappenteller – App Store / Play Store (€ 0,00)

Hoeveel kilometer hebben we vandaag gewandeld? We willen altijd weten hoeveel kilometer we hebben gelopen. Deze app is een eenvoudige stappenteller. Er zijn veel verschillende maar wordt ook door andere apps uitgelezen.

Via Michelin – App Store / Play Store (€ 0,00)

Navigatie App die je de goedkoopste route naar een bestemming voorrekent qua kosten en kilometers. Vooral erg handig als je in Frankrijk moet kiezen welke weg je neemt – tolweg of route national?

Weerplaza – App Store / Play Store (€ 0,00)

Deze weerapp gebruiken wij door heel Europa (ook Turkije). Heeft een regenradar waardoor we goed kunnen zien welke kant we op gaan. Geeft het weer voor de komende veertien dagen.

What3words – App Store / Play Store (€ 0,00)

Een app die wij altijd gebruiken om onze overnachtingsplek aan te geven. Deze app geeft elke drie vierkante meter een unieke code van drie woorden waarmee je altijd de exacte locatie in Google kunt vaststellen. Er is een Engelse en een Nederlandse versie.

Whatsapp – App Store / Play Store (€ 0,00)

De bekendste berichtenapp ter wereld. Communiceer met iedereen via het internet. Stuur foto’s en filmpjes. Stel bij de instellingen wel je privacy goed in om narigheid te voorkomen.

Wikiloc – App Store / Play Store (€ 9,99)

Sinds kort leggen wij met deze app al onze fietstochtjes vast. De afgelegde route kun je delen met anderen. Natuurlijk kun je er ook de routes van anderen mee fietsen. erg handig! De app slaat de routes vrij nauwkeurig op.

WordPress – App Store / Play Store

Ons reisblog houden wij tweemaal per week bij op een website van WordPress. We doen dat met deze app. Je kunt een website “bouwen” met thema’s van WordPress. Dat kan gratis maar betaald biedt meer mogelijkheden. Onze blogpagina wordt gehost door WordPress.en is niet gratis. De hoogte van het bedrag wordt vooral bepaald door het opslagvolume.

You Tube – App Store / Play Store (€ 0,00)

Wij gebruiken YouTube vooral om andere camperaars te volgen als voorbereiding voor een eigen reis. We hebben zelf ook een YouTube – kanaal. Je vindt dat hier. We plaatsen daar onze filmpjes. Het zjjn vaak de wat langere versies van ons instagram-account.

Ziggo GO – App Store / Play Store

We hebben geen televisie in onze camper. Daar hebben we ook geen behoefte aan. Wel vinden we het leuk om zo nu en dan een van onze favoriete programma’s te kijken (Mes op tafel, Slimste Mens en 2 voor 12). We doen dat met Ziggo Go app. Je moet hiervoor wel Ziggo abonnee zijn. Wij kijken dan op onze tablet of onze telefoon.