Nederlandse handleiding app Travelboast

Download de app Travelboast vanuit de App Store of in de Play Store. Open de app – je ziet dan het beginscherm (afbeelding 1) Klik op Start point en vul de plaats in van waar je vertrekt. Ik heb hier Delft ingevuld. Klik op Destination en vul de plaats in waar je aan wilt komen. Ik heb hier Leeuwarden ingevuld.

Bij je Start point zie nu een autootje en bij je aankomstpunt een finishvlag. De route staat ingetekend als een rechte lijn. We gaan nu in korte stapjes de route aanpassen.

Druk met je vinger op het autootje op de kaart. Je komt nu op het scherm waar je een vervoersmiddel kunt kiezen. Ik kies nu voor een gele camperbus. In de betaalde versie kun je ook de gewenste kleur kiezen.

Als je het gewenste vervoer hebt gekozen, ziet het scherm er zo uit als hier naast. Je ziet het gekozen vervoermiddel met daaronder drie tabjes: “Model” – “Effect” – “Annotation”. Het eerste tabblad heb je al gebruikt om het gewenste vervoer te kiezen.

Bij het tabblad “Effect” kies je het effect (het spoor) dat je vervoersmiddel achterlaat als het gaat rijden / varen / vliegen, enz. Ik kies voor de meeuwen die met de camper meevliegen.

Bij het tabblad “Annotation” kun je verschillende zaken invullen:een tekst bijv een plaatsnaam, ik kies hier voor Delft. Je kunt er ook iets anders in schrijven. Je kunt er ook smileys invullen die de camper als een soort van spoor achterlaat als je gaat reizen. Je kunt er ook een foto bijzetten. Ik heb hier voor een boom gekozen.

Door de klikken op het grijze pijltje linksboven in het scherm kom je weer bij de landkaart. De lijn op de kaart is nog steeds recht. Daar gaan we nu iets aan veranderen. Zoom eerst wat meer in de op de kaart tot je de wegen op de kaart ziet. Klik dan met één vinger op de lijn en sleep de lijn op de wegen die je rijdt met de camper. Zet de routepunten niet te dicht op elkaar want dan gaat je campertje erg schudden op de kaart.

Hiernaast zie je een kaartje met allemaal routepunten waarlangs het campertje gaat rijden / varen. Op elk van die routepunten kun je klikken en kun je vervolgens weer keuzes maken met de drie “tabjes”.

Bij het routepunt Delft koos ik voor de camper als vervoersmiddel maar bij Enkhuizen heb ik dat verandert in een veerboot. In Stavoren heb ik dat dan weer aangepast in het campertje.

Als je weer terug gaat naar het hoofdscherm (met het grijze pijltje linksboven), klik je op de videopijl in het midden. Je komt dan in dit scherm. Hier kun je de lengte van het filmpje instellen en de grootte van het vervoersmiddel. Onder in het scherm kun je nog kiezen voor:

  • de snelheid waarmee het vervoersmiddel beweegt
  • de landenknop laat zien door welke landen je reist
  • kaderknop voor je foto’s
  • formaat (16:9 – 1×1 – 9:16)
  • afstanden in km of miles

Sla vervolgens je video op en speel af! Je kunt de opgeslagen video vervolgens in Instagram, Polarsteps of op je website zetten.